Trysil Pistekort

Forside » Norge » Trysil » Pistekort

Om Trysil | Pistekort | Lejligheder | Hoteller | Kør selv info | Billeder | Vejr og webcams

Rejsebureauer: Dansk Bilferie | FJÄLLFERIE | Norsk Rejsebureau | Skiferie.dk | Thinggaard

Pistekort Trysil

Her kan du se det officielle Trysil pistekort med i alt 75 kilometer pister og 29 lifter (7 stolelifter og 22 træklifter).

Pistekort Trysil

Trysil pistekort (Klik på billedet for at se pistekortet i fuld størrelse)

Her finder du indkvartering lige ved liften eller pisten i Trysil:
Skitorget lejligheder (75 meter fra piste og stoleliften “T2 Fjellekspressen”)
Aasgard Fjelltun (Direkte til pisten, så du kan stå på ski ned til liften “F2 Stormyra”)
Hotel Radisson Blue Resort (ski in/ski out direkte til pisten)

Trysils skiområde består af fire delområder “Turistsenteret”, “Skihytta”, “Høgegga” og “Høyfjellssenteret”, der alle er effektivt koblet sammen med lifter og pister.

Alle pister i Trysil er fint afmærkede med numre og præpareres hver aften.

Den maksimale højdeforskel fra top til bund er 685 meter.

Bonustip: Du får 15% rabat på liftkort, skileje og skiskole, hvis du køber aktier i SkiStar AB, inden du booker. 

Trysil Turistsenter

Trysil Turistsenter

I “Turistsenter”-området øst for Trysilfjellet finder du et godt miks af både begyndervenlige bakker og mere krævende røde pister.

Både i centrum af og nederst i Trysil Turistsenter finder du afskærmede områder, som er reserveret mindre børn og absolut nybegyndere.

Begge steder er der “rullende gulvtæpper” og langsomme træklifte, som gør det nemt for de yngste skiløbere at komme retur til toppen af de små børnebakker.

Når nye skiløbere er klar til større udfordringer, er der nem adgang til de blå og røde pister i Trysil Turistsenter-området.

De to moderne stolelifte “T1 Liekspressen” (369 højdemeter) og “T2 Fjellekspressen” (385 højdemeter) udgør rygraden i liftsystemet på denne side af Trysilfjellet.

Turistsenterets røde pister er brede og lette (sammenlignet med røde pister i Alperne).

Vi kan eksempelvis anbefale den gode lange røde piste nummer 77, som løber lige under stoleliften Fjellekspressen. Her kan du få godt med sus i skihjelmen og mælkesyre i benene.

Uerfarne skiløbere kan hygge sig på den lange blå piste nummer 17, der krydser hen over flere af de øvrige pister. Alle områdets pister mødes ved børnebakkerne nederst i Trysil Turistsenter. Det er derfor nemt at finde børn eller skirejsefæller igen, når I bliver væk fra hinanden.

Modsat mange destinationer i Alperne er der meget få store klipper og stejle skrænter. Som forælder kan du derfor trygt lade dine børn tage en lille afstikker ud i terrænet nær pisten.

De fleste af pisterne i Trysil Turistsenter er omgivet af grantræer, hvilket skærmer godt med det koldeste og mest blæsende vintervejr. Trætoppene skygger også delvist for eventuel eftermiddagssol. Det sikrer god snekvalitet sidst på varme dage. Til gengæld må du ned for enden af pisterne eller længere op i terrænet, hvis du ønsker sol i ansigtet sidst på eftermiddagen.

For en dansk børnefamilie på skiferie i Trysil er indkvartering og skiløb i området omkring Trysil Turistsenter et godt valg. Især hvis I besøger Trysil i de koldeste uger omkring jul/nytår eller i løbet af januar.

Rejsebureauer: Dansk Bilferie | FJÄLLFERIE | Norsk Rejsebureau | Skiferie.dk | Thinggaard

Trysil Høyfjellssenter

Trysil Høyfjellssenter

I området ved Trysil Høyfjellssenter på Fageråsen (nord for Trysilfjellet) er landskabet helt anderledes og mere råt end nede i Trysil Turistsenter.

Her ligger pister og lifter direkte på det åbne fjeld.

I solskin og stille vejr får du en smuk naturoplevelse samtidig med, at du står på ski.

Hvis det blæser eller sner, er det til gengæld svært at finde ly for vejrguderne.

Der er flere børnebakker ved Trysil Høyfjellssenter end i Trysil Turistsenter. Indkvartering i lejlighed eller hytte i Høyfjellssenteret er derfor et godt valg til skiferie i Trysil med mindre børn. I hvert fald fra slutningen af februar og fremefter. Hvis I tager til Trysil i december eller januar og bor oppe i Høyfjellssenteret, så husk indendørs underholdning til de koldeste dage.

Høgegga

Høgegga

Mellem Turistsenteret og Høyfjellssenteret finder du “Høgegga”-området, som byder på det stejleste skiterræn i Trysil.

Det er på Høgeggas pister, at mange professionelle alpinløbere fra både det norske landshold og andre nationer træner op til vintersæsonen.

Sort er den dominerede farve på pistekortet for Trysils Høgegga-område.

Høgegga serviceres af den moderne stolelift “H1 Høgekspressen”, som hurtigt løfter dig 451 højdemeter retur til toppen af de primært sorte pister i Høgegga.

Høgegga lægger også fjeldside til den kun delvist præparerede skovløjpe “Vihammerskogen”, som er en mellemting mellem en traditionel præpareret piste og mere vovet freeride uden for pisten. Den skal opleves, og gerne i nysne.

Den blå piste “35” fører ned til bunden af Høgegga-området, men er primært en smal transportpiste. Enkelte steder er pisten desuden mørkeblå og stejl. Hvis du eller dine børn kun har stået et par uger på ski, er Høgeggas pister ikke de sjoveste.

Skihytta

Skihytta Trysil

Området “Skihytta” ligger på sydsiden af Trysilfjellet. Når himlen er blå og skyfri, skinner solen på alle pisterne i Skihytta-området.

Liftsystemet i Skihytta-området er blevet markant bedre efter åbningen af stoleliften “Skihytta Ekspres” før sæsonen 2016/2017.

Den nye highspeed-stolelift med varme i sæderne og vindskærme sætter skiløbere af på samme bjergtop som “Topekspressen”, der kommer op nede fra Høyfjellssenteret på den modsatte side af Trysilfjellet.

Samtidig med monteringen af den nye stolelift blev der opsat snekanoner i Skihytta-området, så skiløbet her også er sikret, hvis sneen ikke falder naturligt fra himlen.

I højsæsonen er Skihytta-området ofte det sted i Trysil, hvor der er bedst plads på pisterne og de korteste liftkøer.

De store hytteområder “Trysilfjellet Hytteområde”, “Håvi Hyttegrend” og “Storsten Hyttegrend” ligger umiddelbart neden for Skihytta.

Hytterne længst mod øst i disse områder har nem adgang til pister og lifter. Fra hytterne længst mod vest er der et stykke vej til dagens skiløb.

Børnebakker i Trysil

Børnebakker

Uanset om I bor i Trysil Turistsenter eller Trysil Høyfjellssenter, er der aldrig langt til den nærmeste børnebakke.

I bunden af skiområdet ved Trysil Turistsenter ligger der et stort område med træklifte, rullende gulvtæppe og bakker, som er yderst velegnede til de yngste skiløbere. Midt i Trysil Turistsenter, lige ved skiskolens nye træbygning, ligger der også et afspærret område, som er forbeholdt skiskolebørn.

Ved Trysil Høyfjellssenter er 90% af pisterne grønne eller blå. I praksis er næsten hele området oppe på Fageråsen derfor børnebakker.

Snowparks i Trysil

Trysil Snowpark

Den store snowpark i Trysil er uden tvivl Skandinaviens største snowpark. Det officielle navn er “Parken Trysil” og den har sin egen Facebook-side. Trysils snowpark er over en kilometer lang og har en faldhøjde på cirka 200 meter. Snowparken betjenes af stoleliften “T8 Knetta”, der kører direkte fra bund til top. Der er mange forskellige varianter af rails, bokse og kickers. Den største kicker “Night’n” er frygtindgydende stor og kan ses fra det meste af Trysil Turistsenter. Parken lægger jævnligt sne til de norske mesterskaber i slopestyle og big air hos både skiløbere og snowboardere.

Ofte er der også en skicross-bane på den øverste del af den røde piste nummer 23.

Der er desuden “self-timer” baner i både Turistsenteret og Høyfjellssenteret, hvor du kan få en mellemtid på dit eget skiløb.

I Trysil er der også flere mindre parker og baner, hvor adrenalinjunkier i alle aldre kan give den gas.

Valles Verden

Langrend i Trysil

Det er de alpine pister, som trækker flest danskere til Trysil, men langrendsløbere har også gode forhold her.

I Trysil-Knuts Arena nede i dalen kan du allerede fra oktober stå på langrendsski på sne, der har været opmagasineret under træflis hele sommeren. Senest i december er der også natursne på Trysils store net af langrendsløjper.

I godt vejr er Fjellrunden rundt om Trysilfjellet en smuk og relativt flad tur. Du kan starte turen ved Skihytta, hvor du også nemt finder parkeringsplads, hvis du ankommer i bil.

Er der snegaranti i Trysil?

Trysil er blandt de mest snesikre skisportssteder i hele Europa.

Alle pister ligger i højder mellem cirka 450 og 1.100 meter over havet.

Nedenfor kan du se højdeprofil for en normal dags skiløb i Trysil. Det meste skiløb foregår i højder mellem 600 og 900 meter over havets overflade.

Du

Højdeprofil Trysil

Højdeprofil for en gennemsnitlig skidag i Trysil

Trysil har en officiel snegaranti, men det er meget sjældent, at den er relevant.

Høyfjellssenteret er det mest snesikre område. Skihytta er det mindst snesikre område i Trysil, da mange af pisterne vender mod syd.

Efter opgraderingen af snekanoner i Skihytta-området før sæsonen 2016/2017 er Trysil generelt godt forsynet med anlæg til produktion af kunstig sne.

Du kan trygt booke både tidlig og sen skiferie i Trysil. Der er garanti for hvid jul, hvis du inviterer resten af din familie på juleskiferie i Trysil.

MySkiStar – Digitalt skiløb

Der findes rigtig mange dårlige skiferie-apps til både iPhone og Android smartphones.

Trysils online løsning med tilhørende app hedder “MySkiStar”.

Løsningen er tæt på genial og ikke set bedre.

Du opretter en profil på MySkiStar.com og tilknytter dit liftkort.

Derefter har mulighed for at se, hvor mange ture og højdemeter du og dine skirejsefæller har kørt.

Vennernes seneste position kan også ses.

Som en ekstra og yderst underholdende feature kan du score point og samle virtuelle medaljer til dit og familiens regnskab over dagens skiløb.

Du kan udfordre din egne venner eller konkurrere med alle de øvrige skiløbere i Trysil.

Det bliver hurtigt vanedannede.

Hvis du har børn med, vil de sandsynligvis plage dig om en ekstra tur sidst på dagen, hvis de mangler de sidste højdemeter for at nå til næste level i deres digitale skiregnskab på MySkiStar.com.

Hent MySkiStar app’en til Android eller iOS/iPhone eller opret dig med det samme på MySkiStar.com.

Du kan for øvrigt også bruge MySkiStar og score point på SkiStars andre destinationer Hemsedal, Vemdalen, Sälen og Åre.

MySkiStar

Screenshot fra MySkiStar app’en

Trysil Renn- og Treningssenter

Trysil er ikke kun børnefamilier og hygge i sneen. Trysil Renn- og Treningssenter, som er et af Nordeuropas mest professionelle træningscentre for alpine skiløbere, holder også til i Trysil.

Topløbere som norske Aksel Lund Svindal og svenske André Myhrer har brugt Høgeggas træningsbakker som springbræt til deres karrierer inden for alpint skiløb på topniveau. Mange skiklubber og landshold (herunder det danske alpinlandshold) bruger Trysils pister til træning ved sæsonopstart og i løbet af sæsonen.

Til træningscentret er der tilknyttet to professionelle skiinstruktører, som tidligere har trænet de professionelle norske, svenske og canadiske world cup-hold.

Hvis du selv går med drømme om skiløb på topplan, kan du læse mere om den topprofessionelle skiskole og træningsmulighederne på hjemmesiden trysilguidene.com.

Menu