Kør-selv Skiferie Trysil

Forside » Norge » Trysil » Kør-selv

Kør Selv Trysil
Om Trysil | Pistekort | Lejligheder | Hoteller | Kør selv info | Billeder | Vejr og webcams

Trysil er en perfekt destination til kør-selv skiferie med familien. Uanset om I vælger at sejle til Oslo eller køre op gennem Sverige, er det nemt og ukompliceret at køre til Trysil.

Med færge og bil til Trysil

Hvis skiferien skal holdes i Trysil, er det nemmest og mest bekvemt køre bilen ombord på færgen til Oslo og køre de sidste 200 kilometer fra Oslo til Trysil i egen bil.

Jyder kan sejle fra Frederikshavn til Oslo med DFDS på cirka 9 timer. Se priser og sejlplan.

Læs også: Færger fra Jylland til Norge

Fynboer og københavnere booke plads til både bil og skiløbere på Oslobåden og sejle fra København til Oslo på cirka 19 timer. Se priser og sejlplan.

Det tager cirka 2,5 time at køre fra Oslo til Trysil.

Der er motorvej eller motortrafikvej de første 140 kilometer fra Oslo til Elverum.

De sidste cirka 60 kilometer fra Elverum til Trysil køres ad gode asfalterede hovedveje med hastighedsgrænser på 60, 70 eller 80 km/t.

Trysil Turistsenter ligger tæt på hovedvejen, der snor sig igennem dalen.

Hvis I skal bo ved Fageråsen/Trysil Høyfjellssenter eller i Skihytta-området, skal køre yderligere et par kilometer på private betalingsveje.

Der koster 40 NOK at åbne bommen. Der kan kun betales med visakort/kredit i automaterne, som ikke tager imod norske kontanter.

I snevejr er snekæder sandsynligvis nødvendige for forhjulstrukne danske personbiler, der skal køre op til indkvartering nær Skihytta eller på Fageråsen.

Vælg indkvartering ved Trysil Turistsenter, hvis du ikke har tænkt dig at tage snekæder med i bilen.

Kør-selv skiferie til Trysil via Sverige

Hvis du bor på Sjælland eller Fyn, og foretrækker at køre hele vejen fra Danmark til Trysil, er det også muligt at køre via Øresundsbroen og E6-motorvejen op gennem Sverige.

Vi har selv kørt turen flere gange, og oftest fordelt de 800 kilometer og 9 timers kørsel fra Trysil til København over to dage.

I vintersæsonen er det nemt at finde relativt billige hotelværelser i Uddevalla, som ligger omtrent halvvejs mellem Trysil og Danmark.

Vi har selv overnattet på både Bohusgården Hotell og Best Western Hotel Carlia i Uddevalla. Begge hoteller tilbyder komfortable værelser med gode senge. Morgenmad er inklusiv i prisen. Aftensmad kan købes til rimelige priser. Der er gratis parkering lige ved begge hoteller. Hotel Carlia er normalt billigst og derfor vores favorit.

Parkering i Trysil

Der er gode parkeringsmuligheder i Trysil, hvor det ofte er nemt at finde parkering.

Ved Velkomstcenteret og SkiStars reception i Trysil Turistsenter er der både flere store parkeringspladser og en gratis parkeringskælder (max. højde: 220 cm). Der ligger også et supermarked og 4 ladestandere til elbiler her.

Der er ligeledes flere andre store parkeringspladser, som ligger direkte ved pisterne (F.eks. her – Se position på Google Maps).

Gæster på Radisson Blu Resort Trysil kan gratis parkere i hotellets egen parkeringskælder (max. højde: 210 cm), der via elevator er direkte forbundet med hotellets reception.

Hvis I kører til Trysil Høyfjellssenter, er det muligt at parkere på den store parkeringsplads tæt på Høyfjellssenteret (Se position på Google Maps).

Der er også gratis parkeringspladser umiddelbart oven for Park Inn Trysil Mountain Resort (Se position på Google Maps) eller foran Asgaard-lejlighederne (Se position på Google Maps).

Fra alle tre steder er der direkte adgang til pisterne i Høyfjellssenter-området.

Opladning af hybrid- og elbiler i Trysil

Som ejer en af el- eller hybridbil vil du også føle dig velkommen i Trysil. Der er nemt at finde lademuligheder. Alene i Trysil Turistsenter er der cirka 20 offentligt tilgængelige 22W-ladere og yderligere 6 (eller 8?) ladere i Radisson Blu-resortets parkeringskælder, som dog er forbeholdt hotellets gæster. Du kan med fordel registrere dig hos Mer på forhånd, da både 10 af de offentligt tilgængelige ladestandere og laderne under Radisson Blu er opsat og administreres af Mer.

Med fly og bus til Trysil

Bilen er praktisk, når både skiløbere og skiudstyr skal transporteres til Trysil. Det er dog også muligt at flyve til Gardermoen lufthavn nær Oslo og tage bussen “Trysilekspressen” direkte fra lufthavnen til Trysil.

I højsæsonen er der fire daglige busafgange fra Oslo til Trysil og retur. Bussen stopper både ved Radisson Blu Resort i Trysil Turistsenter, samt oppe ved Trysil Høyfjellssenter og nede i Trysil by.

Busturen mellem Gardermoen Lufthavn og Trysil tager cirka 3 timer.

Hvis I er mange, som skal til Trysil, kan nogle flyve og andre køre i egen bil. Så kan ski og øvrig besværlig bagage sendes med bilen.

Se busafgange og køb busbilletter på Nor-Way.no.

Se flyafgange og køb flybilletter via Momondo.dk.

Læs også: Guide til kør-selv skiferie

Menu