Livigno Pistekort

Forside » Italien » Livigno » Pistekort

Om Livigno | Pistekort | Lejligheder | Hoteller | Kør selv info | Billeder | Vejr og webcams

Find rejser til Livigno hos: Danski | Nortlander | Skiferie.dk | SKILINK.dk | Slopestar.dk | Slopetrotter | Thinggaard

Pistekort Livigno

Nedenfor kan du se et opdateret pistekort for skiområdet omkring Livigno.

Pistekort Livigno

Livigno pistekort (Klik på billedet for at se pistekortet i fuld størrelse)

Her finder du indkvartering lige ved liften eller pisten:
Hotel San Rocco (50 meter fra lift, 100 meter fra pisten)
– Det forholdvis billige Hotel Teola (500 meter fra lift, skibus 50 meter fra døren)
– Klassiske Hotel Cristallo (50 meter fra pisten)

Livigno er velsignet med bjergsider, der er perfekte til skiløb.

Umiddelbart vest for byen ligger Carosello-områdets mange østvendte pister, som nyder godt af formiddagssolens stråler.

Mens det mod øst er de vestvendte Mottolino-pister, der har de bedste odds for solskin sidst på dagen.

Generelt er pisterne i Livigno brede og meget imødekommende overfor nye og uerfarne skiløbere.

Områdets få sorte pister er snarere mørkerøde og uanset pistens farve, så er der typisk altid en nem vej ned ad bjerget.

Da området er en del af en naturpark, så er der restriktioner på off-piste skiløb, men heldigvis er der et par håndfulde autoriserede freeride og off-piste ruter, som endda er udstyret med grej til tjek af Recco system og lavinebippere.

Vovehalse har desuden rig mulighed for at boltre sig i områdets Fun Parks, hvor især den store Mottolino Snow Park ned mod Trepalle byder på rigelige akrobatiske udfordringer for både skiløbere og snowboardere.

Hvis pisterne er opkørte eller isede ned mod Livigno, så søg væk fra de andre skiløbere, helt mod vest, op på den anden side af Carosello 3000 liften og kør ned mod bunden af Federia liften (nummer 14).

Udsigten fra toppen er fremragende og da pisterne ned langs Federia stoleliften primært vender mod nordvest, så er sneen ofte god.

Efter større snefald, så er der desuden rigtig gode muligheder for at finde herlige off-piste ture her.

Guidernes favoritpister

Vi har lokket Josefine, som var Vinterly skiguide i Livigno, til at indsamle de bedste pistetips fra områdets Vinterly, Højmark og Lion Alpin guider.

Læs med nedenfor, hvis du vil have lidt ekstra ud af din skiferie til Livigno.

I Livigno kan man stå på to bjerge – Carosello, som ligger vest og Mottolino, som ligger øst. Solens starter med at være på Carosello-siden, men den vil så også ramme Mottolino engang efter middag. På begge bjerge vil man kunne nå op i en højde omkring 2800 meter.

På Carosello finder man tre rigtig gode røde pister på bagsiden af bjerget. Heromme kommer solen ikke rigtigt på noget tidspunkt, så området kaldes også for ”dybfryseren”. Ellers ligger alle pister, både på Carosello-siden og Mottolino-siden ned til Livigno-dalen. Men Carosello er et rigtig godt ”begynder-bjerg”. Der findes rigtig gode blå begynder pister hele vejen ned lags bunden af Carosello, som har alt fra træklifter, stolelifter og også en helt ny kabinelift omkring centrum. Det giver gode muligheder for at variere lidt fra dag til dag, og prøve noget nyt – også som begynder. Ellers er Carosello mest brede røde pister. En rigtig god bred rød pist er den der ligger under liften ”Skydancer”, hvor sneen som regel er rigtig god hele dagen! De sorte pister skal man til gengæld lede længere efter på Carosello…

Mottolino ”fun mountain” har til gengæld tre rigtig gode sorte pister fra toppen, som til sidst flettes sammen og ender nede i bunden af bjerget. Pisterne her er stort set altid gode! Selvfølgelig kan det sidste stykke ned til bunden blive kørt lidt op, da pisten også bliver smallere her. Midt på bjerget findes der også flere røde pister, som er rigtig gode, specielt for de mere øvede skiløbere, som gerne vil give den gas på skiene! Til begynderne findes der en 7 km. lang blå pist fra toppen, som går helt ned til bunden af Mottolino. Den har bare nogle rimelig flade transportstykker i toppen, som gør, at jeg personligt hellere ville køre på de blå pister på Carosello-siden. Mottolino er jo også kendt for deres snowpark, som er sponsoreret af Swatch, og som igen i år har vundet prisen for at være Italiens bedste snowpark. Den siges også at være en af europas største snowparks.

Generelt er pisterne her i Livigno meget brede, og gode både for begyndere og mere øvede skiløbere. Livigno ligger jo desuden højt, så sneen holder sig rimelig godt og koldt hele sæsonen igennem. I starten af april afholdes der ”free-heel-festival” her i Livigno.

Hvis du gerne vil have nye skiferietips tilsendt hver måned, så tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

Menu