Kør-selv Skiferie Livigno

Forside » Italien » Livigno » Kør-selv

Om Livigno | Pistekort | Lejligheder | Hoteller | Kør selv info | Billeder | Vejr og webcams

Hvis du selv vil køre til Livigno

Livigno ligger godt og vel 1.100 kilometer fra både Padborg og Puttgarden og er dermed et godt valg, hvis I har besluttet jer for at pakke bilen og selv køre på skiferie.

Det er dog ikke helt uproblematisk at finde vej til Livigno, da mange navigationssystemer ikke selv kan finde den korteste og hurtigste vej.

Hurtigste vej til Livigno

Den både hurtigste og korteste vej går ad A14 lige østom Bodensee (gennem Bregenz).

Biltog gennem Vereina tunnellen

Derefter sættes kursen mod Vereina tunnellen (GPS koordinater 46.855965 og 9.884212) ved Selfranga/Klosters, hvor bilen skal køres ombord på et tog, der har afgang hver 30. minut. (læs eventuelt mere på www.rhb.ch).

Vereina Tunnel Biltog

Hvis I ankommer mellem 06.00 og 22.00, så er der mulighed for at nyde lidt mad og drikke på en hyggelig lille café ved opmarchbanerne.

Disse cirka 20 kilometer med biltog koster godtnok 43 CHF (cirka 320 danske kroner), men sparer jer til gengæld for et par hundrede kilometer, hvoraf en del ville gå gennem et bjergpas syd for Livigno, der ikke er venligt stemt overfor bilister i vintermånederne.

Munt la Schera tunnellen

Vel igennem Vereina tunnellen er næste forhindring på vejen mod Livigno den ensporede og knap 4 kilometer lange Munt la Schera tunnel.

På lørdage er tunnellen ensrettet fra Livigno mod nord indtil cirka kl. 09.00, derefter vendes ensretningen, så bilister fra Danmark på vej til Livigno kan passere fra cirka 09.30 til 18.00. (læs evt. mere her).

Hvis du kører fra Danmark til Livigno og ankommer til Munt La Schera tunnellen før kl. 09.30 en lørdag i vinterhalvåret, så vil du blive ledt ind på en parkeringsplads (som ligger på GPS koordinaterne 46,685444 og 10,147417) og først slippe igennem cirka 09.30.

Der er ingen restriktioner fra søndag til fredag.

Munt La Schera

Prisen for at køre tur/retur igennem tunnellen er 44 CHF på lørdage og 38 CHF på hverdage.

Køb af liftkort

Der en lang række udsalgssteder for liftkort i Livigno.

Næsten alle liftstationer (i bunden) ved både Carosello- og Mottolino-pisterne sælger liftkort til Livigno-dalen. Det samme gør flere af de lokale rejsebureauer og kiosker.

Du behøver ikke medbringe billede til dit liftkort. Det klares på stedet med et digitalkamera.

Parkering i Livigno

Der er generelt gode parkeringsmuligheder i Livigno.

De fleste lejligheds- og hotelkomplekser har egne parkeringspladser, typisk i det fri, men enkelte steder også i egentlige parkeringskældre.

Kun i selve centrum af byen kan det være svært at finde parkeringsmuligheder i højsæsonen, som typisk varer fra uge 5 til uge 10.

Regler for motorvejsmærkater, vinterdæk og snekæder

Læs mere på FDMs hjemmeside.

Hvis du gerne vil have nye skiferietips tilsendt hver måned, så tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

Læs også: Guide til kør-selv skiferie

Menu