Wagrain Pistekort

Forside » Østrig » Wagrain » Pistekort

Om Wagrain | Pistekort | Lejligheder | Hoteller | Kør selv info | Billeder | Vejr og webcams

Find rejser til Wagrain hos: Dansk Bilferie | Danski | Nortlander | Skiferie.dk | SKILINK | Slopestar | Slopetrotter | Thinggaard | Snowtours

Pistekort Wagrain

Her kan du se det opdaterede kort over skiområdet i Wagrain. Dette Wagrain pistekort viser alle 120 kilometer pister og de cirka 40 lifter i Wagrain, Flachau og Alpendorf.

Pistekort Wagrain

Wagrain pistekort (Klik på billedet for at se pistekortet i fuld størrelse)

Her finder du indkvartering lige ved liften eller pisten:
Hotel Widmoos (Tæt på Flying Mozart liften)
– Lejlighederne Haus Annemarie (ski in/ski out direkte til pisten)

Skiområdet Wagrain

Wagrain er et topmoderne skiområde, der byder på 120 kilometers sammenhængende skiløb uden brug af skibus.

Wagrain by ligger midt i skiområdet, der også omfatter byerne Flachau (mod øst) og Alpendorf (mod vest).

Selve Wagrain by ligger i 860 meters højde, og skiløbet omkring Wagrain foregår i højder mellem cirka 820 og 1.980 meter over havets overflade.

Højdeprofil Wagrain

Her kan du se højdeprofilen for en tilfældig dags skiløb i Wagrain.

(Flere skirejsebureauer skriver, at højeste piste i Wagrain ligger 2.188 meter over havets overflade, men det er ikke korrekt. De omtalte 2.188 meter gælder højeste punkt i Zauchensee, som godt nok indgår i Ski Amadé-liftkortsamarbejdet, men ikke er en del af Wagrain).

Alle pister i Wagrain er helt eller delvist omgivet af træer. Det er et stort plus i snevejr og tåge, da træerne giver øget kontrast og sigtbarhed.

Moderne stolelifter og ældre gondollifter

Wagrain stolelift

Næsten alle lifter i Wagrain er stolelifter eller gondollifter.

De fleste stolelifter er moderne 6- eller 8-personers “hi-speed”-stolelifter, hvor du stiger på og af i langsomt tempo og kører hurtigt op.

Mange af Wagrains stolelifter har varme i sæderne, og næsten alle har vindskærm.

Ikke alle Wagrains gondollifter er lige moderne, men de løser deres opgave med at løfte skiløbere op til bjergets top stabilt og i et acceptabelt tempo.

Åbningen af den store G-LINK kabinelift i 2013 har givet Wagrain et kæmpe løft, da det nu er meget nemmere at komme frem og tilbage mellem Griessenkareck-bjerget (øst for Wagrain) og Grafenberg-bjerget (vest for Wagrain).

Tidligere var der ingen direkte forbindelse med pisterne på hver side af Wagrain. Det problem er løst nu. Det føles dog stadig en smule formålsløst at bruge et kvarter i en kabinelift uden at få højdemeter som belønning.

Børnebakker i Wagrain

Wagrain børnebakker

Wagrain er et populært skiområde blandt danske børnefamilier, men ikke alle pister i Wagrain er lige børne- og begyndervenlige.

Mindre børn og nybegyndere er normalt mest trygge ved træklifter, da både stolelifter og gondollifter kan virke skræmmende for uerfarne skiløbere.

Hvis du skal have mindre børn eller andre helt nye skiløbere med til Wagrain, kan du overveje indkvartering på Hotel Widmoos (som har egen træklift og blå børnebakke i baghaven) eller i lejlighed på Crystls Aparthotel i Flachau (også nær træklift/børnebakke).

Generelt har området fra toppen af Griessenkareck-bjerget og ned mod Flachau de mest børnevenlige pister.

Læs også: Gode hoteller i Wagrain og gode lejligheder i Wagrain.

Bedste pister i Wagrain

Wagrain bedste pister

I højsæsonen kan der være trængsel på pisterne i Wagrain, men skiløberne fordeler sig heldigvis ujævnt i skiområdet.

Hvis du ønsker plads til store sving eller pistefræs, så søg over mod stoleliften “Spacejet 3” og den røde piste “8” i Flachau.

Det er et af de sidste steder, hvor der opstår kø til liften og flaskehalse på pisten. Som en ekstra bonus har “Spacejet 3”-stolene varme i sæderne.

Piste “31” fra toppen af “Rote 8’er”-gondolen er en anden god lang rød piste, som sjældent skuffer.

Pisten er lang, bred og krydses ikke af andre pister og skiløbere.

Derudover ligger piste “31” mod nord og i skygge fra træerne, hvilket øger chancen for god sne sidst på dagen.

Pisterne ned mod Alpendorf ligger i næsten total skygge om formiddagen. Hvis du gerne vil have kold sne på pisten, så besøg Alpendorf om formiddagen. Hvis du i stedet hellere vil have sol på næsen, så tag i stedet en eftermiddagstur på Alpendorfs pister.

Snowparks i Wagrain

Wagrain snowparks

Wagrains største snowpark hedder “Betterpark” og ligger langs Hirschkogelbahn i området mellem Wagrain og Alpendorf. Snowparken “Betterpark” har rails og kickers i forskellige størrelser. Både nybegyndere og mere erfarne skiløbere kan finde en linje med passende sværhedsgrad.

Langs stoleliften “Sonntagskogel 1” ligger der også en “Funslope”, som er et mix af en “ski cross” bane og en traditionel snowpark med rails og kickers.

Hvis du er en garvet parkrotte, der drømmer om de allerstørste kickers, bør du dog i stedet køre til naboområdet Kleinarl/Flachauwinkl, hvor Absolutpark.com tilbyder et væsentlig større setup med kæmpe kickers, en superpipe, to områder med rails samt flere linjer til begyndere og let øvede.

Off-piste i Wagrain

Bjergene omkring Wagrain er ikke just berømte for sine fantastisk off-piste muligheder, men der er dog mulighed for skiløb uden for de præparerede pister.

Tag eksempelvis en tur op med stoleliften “Top Liner” og find din egen pudderlinje tilbage mod Wagrain.

Køb af liftkort til Wagrain

Liftkort kan købes mange steder i Wagrain. Du kan eksempelvis købe liftkort til Wagrain og resten af Ski Amadé-området ved dalstationerne til lifterne “Der rote 8’er”, “Flying Mozart” og “Grafenbergbahn”/”Grafenberg Express”.

Udvalgte hoteller og flere af de store skibutikker sælger også liftkort.

Skileje i Wagrain

Det er nemt (men dyrt) at leje ski og andet skiudstyr i Wagrain.

Du kan eksempelvis leje ski og skistøvler i skiudlejningen ved Grafenberg eller ved Flying Mozarts dalstation.

Er Wagrain snesikkert?

Wagrain snesikkert

Wagrain by ligger blot 860 meter over havets overflade og har ingen pister over 2.000 meters højde. Wagrain er derfor ikke umiddelbart en oplagt destination til skiferie først eller sidst på sæsonen.

Der er dog en række faktorer, der gør, at du alligevel trygt kan booke skiferie til Wagrain fra jul/nytår og helt frem til starten af april.

  • De fleste af Wagrains pister vender mod nord, og sneen er dermed mindre udsat for solskin og varme.
  • Pisternes underlag er jord og græs. Selv et beskedent snefald er nok til at gøre pisterne brugbare til skiløb.
  • Langs alle 120 kilometer pister er der opsat snekanoner, som kan tages i brug, når sneguderne ikke selv løser deres vigtigste opgave.
  • Wagrain sparer ikke på brændstof og mandskab til pistemaskinerne, som præparerer pister på livet løs, både aften og nat.

I varme perioder vil der normalt være plusgrader i Wagrain by og slush på de nederste pister, men der er stadig muligheder for masser af godt skiløb.

Skisportsstedet Wagrain har ikke selv en officiel snegaranti, men flere danske skirejsebureauer yder snegaranti, hvis du booker din skiferie til Wagrain hos dem.

Menu