Kør-selv Skiferie Obertauern

Forside » Østrig » Obertauern » Kør-selv

Om Obertauern | Pistekort | Lejligheder | Hoteller | Kør selv info | Billeder | Vejr og webcams

Kør selv Obertauern

Der er cirka 1.150 kilometer fra både Padborg og Puttgarden til Obertauern.

Den effektive køretid fra Aarhus eller København til Obertauern er cirka 12 timer (forudsat at I kører om natten og næsten overholder fartgrænserne).

I de 12 timer er der IKKE inkluderet pauser.

Hvis I vælger at køre til Obertauern i dagtimerne, skal der lægges mindst en times ekstra køretid til (på grund af trafik på Autobahn).

Der er motorvej hele vejen til Obertauern, bortset fra de sidste 25 kilometer. De sidste 8 kilometer er bjergkørsel, hvor snekæder er nødvendige, hvis der ligger meget sne på asfalten.

Hvis I kører fra København til Obertauern, er der i praksis ingen tidsmæssig forskel på, om I vælger Scandlines-færgen fra Rødby til Puttgarden eller fra Gedser til Rostock.

Den samlede transporttid er omtrent den samme.

Færgen mellem Rødby og Puttgarden sejler kvart i og kvart over næsten hele døgnet. På ruten mellem Gedser og Rostock sejles der cirka hver anden time.

Hvis I er mange chauffører, der kan deles om kørslen, så er vores anbefaling at vælge Rødby-Puttgarden. Hvis kun er 1-2 chauffører i bilen, så sejl via Gedser/Rostock og hold en times ekstra pause ombord på færgen.

På den tyske Autobahn er der fri hastighed cirka halvdelen af vejen. Resten af vejen er der fartbegrænsning på enten 130, 120, 100 eller 80 kilometer i timen.

Om natten er der næsten ingen trafik på de tyske motorveje. Kun store lastbiler tvinger dig af og til at sætte farten ned.

Det er generelt god plads til biler i Obertauern og de fleste hoteller og lejligheder har egen garage eller parkeringspladser tæt på.

Der er også flere offentlige parkeringspladser langs hovedgaden, hvor der kan parkeres gratis.

Obertauern er med andre ord en god destination for jer, der foretrækker at køre på skiferie i egen bil.

Indkvartering kan bookes direkte eller som kør-selv skiferie hos enten SNE & SNÖ og Højmark Rejser, der begge har egne skiguider i Obertauern i vintersæsonen.

Læs også vores anbefalinger af gode hoteller i Obertauern og gode lejligheder i Obertauern.

Læs også: Guide til kør-selv skiferie

Menu