Skeikampen Pistekort

Forside » Norge » Skeikampen » Pistekort

Om Skeikampen | Pistekort | Lejligheder | Hoteller | Kør selv info | Billeder | Vejr og webcams

Pistekort og løjpekort – Skeikampen

Skeikampen er et af de få skiområder, der kan tilbyde gode forhold til både alpine skiløbere og langrendsløbere i hele skisæsonen fra november til april.

Der er i alt 21 km pister til alpint skiløb og over 200 km optrukne og skiltede langrendsløjper nær Skeikampen.

Pistekort Skeikampen

Skeikampen pistekort (Klik på billedet for at se pistekortet i fuld størrelse)

Effektivt liftsystem og varieret alpint skiløb

De alpine pister har varierende sværhedsgrad, og der er både grønne, blå, røde og sorte pister på Skeikampens pistekort.

Generelt er pisterne dog lette, og Skeikampens to sorte pister kunne også have fået en rød markering i stedet.

Der er i alt 11 lifter i Skeikampen, heraf 2 stolelifter, 7 træklifter og 2 tæppelifter til børn og begyndere.

Den ene stolelift “Ole-Expressen (D)” er en hurtig 8-personers stolelift, der effektivt bekæmper liftkøer og løfter skiløbere helt op til Skeikampens top, cirka 1.115 meter over havets overflade.

Derfra er der cirka 340 højdemeter ned til stoleliftens dalstation.

Den anden stolelift “Skeikampen (E)” kører langs den ene af Skeikampens snowparker og er især værdifuld for de gæster, der skal fra Thon Hotel Skeikampen og op til pisterne.

De længste træklifter kører hurtigt, og du når ikke for alvor at blive trætte i arme og fødder, før du slipper liften igen.

Skeikampen Højdeprofil

Højdeprofil (meter over havet) for en dags skiløb i Skeikampen

Vi besøgte Skeikampen i uge 13, og vi havde pister og lifter næsten for os selv.

Sidst på sæsonen er der varmere, men stadig rigeligt med sne på pisterne. Om morgenen er pisterne hårde. Pisterne tør op i løbet af dagen, men selv sidst på dagen er de IKKE opkørte, da der er få skiløbere på pisterne.

Skeikampen Perfekte pister

Der var så få mennesker i Skeikampen i uge 13, at pistemaskinens spor stadig kunne ses kl. 13:15.
// Foto: Troels Kjems

Et lille minus ved lifterne i Skeikampen er dog, at de først åbner kl. 09.30 og lukker igen allerede kl. 16.00. Sidst på sæsonen, når solen står tidligt op og går sent ned, kunne åbningstiden godt være et par timer længere.

Liftkort til Skeikampen

Skeikampen er et af de fem skiområder, der indgår i liftkortsamarbejdet “Lillehammer Ski Resorts”.

Et gyldigt liftkort til Skeikampen giver dig også fri adgang til lifterne i Hafjell, Kvittfjell, Gålå, og Sjusjøen.

Da du næsten passerer Hafjell på vejen til Skeikampen, kan du overveje at svinge forbi Hafjells pister på vejen ud eller hjem.

Du kan se priser på liftkort til Skeikampen og de øvrige Lillehammer Ski Resorts på skeikampen.no.

I nogle perioder kan du få liftkort til blot 150 NOK pr. dag, hvis du bestiller liftkortet samtidig med, at du booker indkvartering.

Børnebakker i Skeikampen

Skeikampen Børnebakker

Skeikampen er en perfekt destination for børn og børnefamilier. Skeikampen har lige præcis de lifter og bakker, som børn har brug for, når de skal lære at stå på ski.

Alle børnebakkerne ligger placeret lige oven for Skitorget og Skeikampen Velkomstsenter.

Der er en kort tæppelift og en meget flad grøn begynderbakke samt en lidt længere tæppelift med en tilhørende blå og børnevenlig bakke.

Når dit barn er klar til det, ligger der en kort langsom tallerkenlift og en lang hurtig tallerkenlift, som fører op til længere, men stadig børnevenlige blå bakker.

Fra børneområdet i Skeikampen er der ski-in til lejligheder og hytter ved Skitorget, hvor I kan få varmen og fylde energidepoterne op igen med mad eller drikke.

I solskinsvejr kan borde og bænke ved bunden af Skeikampens børnebakker også benyttes.

Tag familien med til Skeikampen i marts eller april, hvor solen står højt på himlen, og der er færre mennesker på pisterne.

Det er mindre stressende for nybegyndere at tage de første ture med trækliften, når der ikke står andre skiløbere i kø bagved.

Snowparks i Skeikampen

Skeikampen Snowpark

Skeikampen har en stor snowpark med både små rails og kickers til begyndere, og store kickers og rail setups til garvede parkrotter.

Snowparken løber langs den 4-personers stolelift “Skeiheisen”, og det er derfor nemt at komme retur til snowparkens top efter hvert run.

Vi besøgte Skeikampen i uge 13 og selv på dette sene tidspunkt af sæsonen, var snowparken i fin form.

Da vi var på besøg, lå der også en skicross-bane under den store 8-personers stolelift. Den bliver efter sigende også bygget hvert år.

Længste piste i Skeikampen

Den længste piste i Skeikampen er turen fra toppen af Skeikampen ned til Skitorget i centrum af Skei by. Turen ad den røde piste “7 Zorroløypa” og derefter den grønne piste “6 Andreasbakken” er i alt cirka 2.500 meter lang med et samlet fald på cirka 340 højdemeter.

Bedste pister i Skeikampen

Trods områdets beskedne størrelse er der mange gode pister i Skeikampen. Vores favoritter til pistefræs er den røde piste “21’ern” eller den ligeledes røde piste “7 Zorroløype”. Begge starter fra toppen af Skeikampen.

Off-piste i Skeikampen

Skeikampen er ikke berømt for sine gode off-piste forhold. Mulighederne for puddereventyr er begrænsede, da Skeikampens bjergsider kun få steder er stejle nok til skiløb i dyb sne uden for pisten.

Vi har ikke selv forsøgt os, men vi tror, at der efter et solidt snefald kan sættes en række gode puddersving ned gennem skoven mellem Skeikampen-toppen og bunden af G- og H-træklifterne.

Langrend i Skeikampen

Skeikampen Langrend

Skeikampens forhold for langrendsløbere er tæt på perfekte.

Skeikampen ligger midt i et stort net af langrendsløjper. De mest populære løjper trækkes flere gange om dagen af lokale ildsjæle, der sætter en ære i at tilbyde langrendsløbere optimale forhold.

Skeikampens løjpenet hænger godt sammen, og der er udfordringer til både nye og erfarne langrendsløbere.

Skiltningen er rigtig god, både langs løjperne, og når forskellige løyper krydser.

I flere af de centrale løjpekryds er hele løjpekortet hængt op på store tavler med angivelser af sværhedsgrader og afstande.

Langrendsløjperne i Skeikampen ligger både nede i skoven og oppe på højfjeldet, hvilket gør det nemt at finde læ og acceptabel sigtbarhed i snevejr og fantastisk udsigt i solskin.

Du kan se aktuel status på Skeikampens langrendsløjper på Skisporet.no.

Det er muligt at leje langrendsudstyr til både børn og voksne i “Skeikampens Oplevelsers” skiudlejning ved Skitorget.

Hvornår er der mest sne i Skeikampen?

Skeikampen er en meget snesikker destination.

Området ligger højt og er ofte blandt de første destinationer i Norge, der begynder at præparere alpine pister og trække langrendsspor.

Den del af skiområdet, som ligger nær Skitorget er velforsynet med snekanoner. Det er også her, at børnebakkerne ligger.

Området længst væk fra Skitorget er derimod afhængig af naturlig sne, som heldigvis ofte falder tidligt og i rigelige mængder.

Skeikampen åbner normalt op for alpint skiløb allerede i midten af november og lukker først ned igen i slutningen af april.

Statistikken afslører, at snedybden ofte topper omkring uge 10.

Menu