Kør Selv Skiferie Val Gardena

Forside » Italien » Val Gardena » Kør-selv

Kør Selv Val Gardena

Om Val Gardena | Pistekort | Lejligheder | Hoteller | Kør selv info | Billeder | Vejr og webcams

Der er cirka 1.200 kilometer fra Padborg eller Puttgarden til Val Gardena. Fra Rostock til Val Gardena er der cirka 1.050 kilometer.

Hvis I selv kører på skiferie til Val Gardena, så overvej at tage en østlig rute over Nurnberg og øst om Munchen. Ved at køre øst om Munchen sparer I en del kilometers bjergkørsel i Østrig.

Hvis I kører fra Sjælland mod Val Gardena, kan I spare en times kørsel ved at sejle fra Gedser til Rostock i stedet for at tage Rødby-Puttgarden.

Færgeturen varer en time længere, men til gengæld kører I direkte ud på motorvejen i Rostock.

Ligeledes er motorvejen ned forbi Berlin mindre trafikeret og med færre fartrestriktioner end motorvejene længere vestpå.

I roligt tempo (max. 130-140 kilometer i timen) tager køreturen fra Padborg eller Puttgarden til Sëlva di Val Gardena cirka 12 timer.

Det tager cirka 11 timer at køre fra Rostock til Val Gardena.

Hvis I kører friskt til og holder meget korte pauser, kan I sandsynligvis gøre det en time hurtigere.

Hvis I primært kører i dagtimerne, skal der lægges en times tid til.

Flere steder undervejs, eksempelvis ved Brennerpasset, skal der betales vejrafgifter. Hav derfor 40-50 euro i mønter eller små sedler med i bilen. I teorien kan du også betale med Visa/Dankort. I praksis er det ikke altid, at dit kort accepteres i automaten.

På nogle rastepladser kan du betale for benzin, men IKKE for mad og drikke med dit kreditkort.

På vores køretur fra Val Gardena til Puttgarden måtte vi finde vores sidste euro frem, da vi skulle betale for aftensmad på Burger King på en tysk rasteplads.

Du skal huske at købe en vignette (motorvejsmærkat) før I kører ind i Østrig. Den koster 8 euro og kan købes hos FDM eller på en tankstation ved grænsen mellem Tyskland og Østrig.

Det er for øvrigt også en god idé at tage flasker med kildevand (eksempelvis 12 x 0,5 liter) med fra Danmark. En halv liter kildevand koster 2-3 euro på rastepladserne. De fås billigere i Netto eller Fakta.

De sidste cirka 30 kilometer af kørslen fra Danmark til Sëlva di Val Gardena foregår på en snoet landevej med modkørende trafik. Vejen er i god stand og har autoværn. I tilfælde af snevejr er det nødvendigt med snekæder, da vejen flere steder er ret stejl.

Læs også: Guide til kør-selv skiferie

Menu