Skiferie i USA – Din amerikanske drøm

Forside » USA

Skiferie USA

Skiferie til USA står på ønskelisten hos mange danske skientusiaster, men den lange flyrejse og den høje pris gør, at drømmen om amerikanske pister sjældent bliver til virkelighed.

Alligevel får du her en række gode råd omkring skiferier til USA.

Forhåbentlig får du snart brug for dem.

Valg af skisportssted i USA

Der findes et stort og meget varieret udvalg af gode skisportssteder i USA.

Uanset om du foretrækker boulevard-brede pister eller heftig off-piste i brysthøj sne, så kan du finde et amerikansk skisportssted, der matcher dine forventninger til en god skiferie i USA.

Som dansk skiløber er det oplagt først at rette fokus mod de større ski resorts i den østlige del af USA.

Transporttiden er i forvejen høj og ved at fravælge skisportssteder i den vestlige del af USA, så spilder du mindre tid i flysædet og får mere tid på pisterne. Desværre ligger de bedste skisportssteder dog ovre i den vestlige del af USA…

Hvis du er på jagt efter snesikre skirejser til USA, så kig nærmere på Aspen eller Breckenridge, der tilbyder noget af det bedste skiløb i Nordamerika.

Hvis du drømmer søde drømme om off-piste skiløb i topklasse med puddersne flyvende om ørerne, så er Jackson Hole et oplagt valg.

Skal du og familien på ski for første gang, så drop alle planer om skiferie i USA og book i stedet en familieskiferie til Norge, Sverige, Italien eller Østrig.

Priser på skirejser til USA

Indrømmet, det kan være dyrt at udleve sin drøm om en skiferie i USA, men fornemmelsen af den lette nordamerikanske puddersne kan ikke prissættes i kroner og ører.

Hvor du typisk betaler 5-7.000 kroner for en samlet pakkerejse med transport, indkvartering og liftkort til et større europæisk skisportssted, så skal du afsætte omtrent det dobbelte, hvis årets vinterferie skal holdes i USA.

Til gengæld er priserne på mad, drikke, skiudstyr og skitøj væsentlig lavere end på de fleste europæiske skisportssteder.

Kun Tjekkiet, Bulgarien og til dels Italien kan prale af samme lave udgifter til mad, drikke og daglige fornødenheder som du kan forvente under skirejser i USA.

Hvor det ofte kan betale sig at købe ski og skitøj inden afrejse fra Danmark, så udskyd endelig indkøb af nyt skiudstyr til du er landet i USA – priserne på mærkevarer (især fra amerikanske producenter) er ofte 33%-50% lavere end listepriserne på skisportssteder rundt omkring i Europa.

Oversigt over forhandlere af skiferie – USA

Menu