Skihandsker med varme

Forside » Skitøj » Skihandsker med varme

I denne guide kan du læse gode råd om køb og brug af skihandsker med varme.

Først får du min hjælp til at vurdere om opvarmelige skihandsker er noget for dig.

Dernæst kan du læse, hvordan du vælger netop de batteriopvarmede skihandsker, der passer bedst til dine hænder og dit budget.

Til slut får mine personlige anbefalinger af to forskellige sæt varmehandsker fra henholdsvis Lenz og Hestra.

Batteriopvarmede skihandsker er geniale (men ikke for alle)

Et par gode skihandsker koster typisk mellem 500 og 1.000 kroner.

Et par gode opvarmelige skihandsker med indsyede varmetråde og plads til genopladelige batterier koster sjældent under 2.000 kroner.

Skihandsker med varme er derfor kun relevante for dig, hvis du tit døjer med kolde fingre ude på bjerget.

Før jeg selv købte opvarmelige skihandsker, var det det ofte mine smertende kolde fingre, der afgjorde, hvornår min skidag sluttede.

Jeg forsøgte at holde fingrene varme med forskellige 5-fingrede og 3-fingrede skihandsker fra Hestra, Kjus og Black Diamond samt diverse upraktiske luffer.

Selv i kombination med ekstra Hestra-inderhandsker i merinould, frøs jeg dog stadig mine fingre, når temperaturen faldt under 3-4 minusgrader eller det blæste op til snestorm.

Efter mit køb af et par opvarmelige skihandsker med indsyede varmetråde, er det nu mælkesyre i benene og ikke forfrysninger i fingrene, der afgør, hvornår det er tid til afterski.

Hvis du ikke selv har problemer med kolde fingre, er et par almindelige skihandsker helt perfekte til dig.

Hvis du derimod oplever de samme problemer som jeg og har mindst 2.000 kroner i overskud på bankkontoen, bør du alvorligt overveje at investere dem i et par nye skihandsker med ekstra varme.

Du kan for øvrigt også afkast af din investering i skihandsker med varme på en kold vinterdag i Danmark. Varmehandskerne fungerer aldeles fremragende, hvis du er tilskuer til fodboldkampe, ridestævner eller andre udendørs aktiviteter om vinteren, som ellers nemt bliver til kolde fornøjelser.

Gode råd om valg af opvarmelige skihandsker

Inden du svinger kreditkortet og køber dine nye varmehandsker, så overvej følgende:

  • Hvis dine batteriopvarmede handsker skal bruges til skiløb, så køb batteriopvarmede skihandsker. Der er findes et utal af batteriopvarmede handsker på markedet, men de fleste er beregnet til motorcyklister, som har andre behov end skiløbere.
  • Vær især opmærksom på kvaliteten af varmehandskernes batterier og lynlåse. Det er ofte enten kortsluttet elektronik eller en død lynlås, der tager livet af opvarmelige skihandsker.
  • Sørg for at vælge varmehandsker, der passer til din skijakke. Nogle varmehandsker (eksempelvis Lenz Heat Gloves 4.0) passer bedst til at blive trukket ud over jakkeærmeenderne. Andre varmehandsker (f.eks. Hestra Power Heater) har korte manchetter og fungerer derfor bedst sammen med skijakker, hvor ærmeenderne kan trækkes ud over skihandskerne.
  • Køb handskerne hos en dansk skibutik eller et andet sted, hvor du nemt kan få hjælp eller returnere varen i tilfælde af problemer med handsker eller batterier. Kombinationen af sne og elektronik er en farlig cocktail, og du risikerer at betale dyrt for et køb i en udenlandsk butik der ligger langt væk, eksempelvis Amazon, Spanien eller i Kina.
  • Køb et sæt reservebatterier til dine batteriopvarmede skihandsker. Hvis det er rigtig koldt, og du skruer handskevarmen op på fuld effekt, holder batterierne kun til 3-4 timers skiløb.
  • Det passer ikke, når handskeproducenter som eksempelvis Hestra kalder deres opvarmelige skihandsker for “waterproof” (vandtætte). “waterrepellant” (vandafvisende) ville være en mere passende betegnelse.
  • Det er ligegyldigt salgsgas, når handskeproducenter som eksempelvis Lenz slår det stort op, at varmen i handskerne kan reguleres via en app. Jeg har testet app’en. Den virker fint. I praksis ender du dog alligevel med at regulere varmen via et simpelt tryk på batteriknappen, som sidder direkte på handsken.

Test af skihandsker med varme

Mine tips og anbefalinger ovenfor er til dels baseret på min egen test af de mest solgte varmehandsker fra henholdsvis Hestra og Lenz.

Under alpint skiløb i Norge og Sverige i december og januar, har jeg testet batteriopvarmede skihandsker i både 15 vindblæste minusgrader og regnfulde plusgrader.

Efter at have testet både “Lenz Heat Gloves 4.0” og “Hestra Power Heater” skihandsker er min konklusion klar.

Varmehandskerne virker og opfylder deres altafgørende formål. De holder skiløberes fingre varme.

Begge produkter fortjener en klar anbefaling, men der er mange forskelle på produkterne.

Lenz eller Hestra? Hvilke varmehandsker er bedst i test?

Jeg har testet varmehandsker fra både Lenz (Heat Gloves 4.0) og fra Hestra (Power Heater).

Kvalitetsfornemmelsen ved Hestras varmehandsker er lidt højere end ved Lenz-handskerne.

Pasformen i Hestras handsker er perfekt. Handskerne er yderst behagelige at have på, uanset om der er tændt for varmen eller ej.

Varmefordelingen i Lenz-handskerne er ikke helt perfekt. I kraftigt blæsevejr oplevede vi, at ydersiderne af fingrene var varme, og at indersiderne af fingrene var kolde. Det er dog, relativt set, et lille problem. Fingrene havde sandsynligvis været dybfrosne i et par almindelige skihandsker. Varmefordelingen i Hestras Power Heater-handsker er bedre.

Lenz Heat Gloves føles desuden lidt stivere og smyger sig ikke på samme måde om dine hænder. Der er dog fortsat tale om meget behagelige handsker.

Lenz vinder point på den lavere pris og de gummibelagte batterier, der sandsynligvis holder mindst en vintersæson mere end de mere sårbare batterisæt, der følger med Hestras varmehandsker.

Det tæller også til Lenz-handskernes fordel, at LED-pærerne kan slukkes og at batterierne kan anvendes til andre Lenz-produkter. Du kan sætte batterierne fra et par opvarmelige Lenz-handsker i et par opvarmelige Lenz-skistrømper, og omvendt.

Hestras batteriopvarmede handsker slukker utilsigtet, når varmeregulatorknappen rammer en skistav eller en sikkerhedsbøjle på en stolelift. Det problem har ejere af Lenz-varmehandsker ikke, da varmeregulatorknappen sidder bedre beskyttet på indersiden af skihandskernes manchetter.

Jeg har været Hestra-fan i mange år, og du vil fremover nok oftest møde mig ude på pisten iført Hestra Power Heater-skihandskerne. Lenz Heat Gloves får dog også en klar købsanbefaling herfra til dig, der ofte fryser fingrene.

Læs mere om Hestras Power Heater skihandsker | Læs mere om Lenz varmehandsker her

Skihandsker med varme

Menu