Kvitfjell Pistekort

Forside » Norge » Kvitfjell » Pistekort

Om Kvitfjell | Pistekort | Lejligheder | Hoteller | Kør selv info | Billeder | Vejr og webcams

Pistekort Kvitfjell

Nedenfor kan du se det nyeste officielle pistekort for Kvitfjell. Alle Kvitfjells 14 lifter og 34 km pister er indtegnet på kortet, også de nye 5 km pister i “Varden”-området.

Kvitfjell pistekort

Kvitfjell pistekort (Klik på billedet for at se pistekortet i fuld størrelse)

Som det fremgår af Kvitfjells pistekort ovenfor, er hele farvepaletten (grøn, blå, rød og sort) i brug på pistekortet fra Kvitfjell.

Det er sandt, at sværhedsgraden af skiområdets pister spænder bredt, men der er dog alligevel fiflet lidt med farverne, hvis du spørger mig.

Nogle af pisterne er sværere end farven indikerer.

Den blå piste “7” og den grønne piste “9” kunne også være farvet henholdsvis rød og blå, hvis de normale norske og svenske standarder var blevet fulgt.

Tilsvarende ville de grønne pister “36” og “38” nok også have fået farven “blå” i Trysil eller Sälen.

Varieret skiløb for (næsten) alle

Den store variation i pisternes sværhedsgrad gør, at næsten alle skiløbere i Kvitfjell kan finde pister, der matcher skiteknik og ambitionsniveau.

Den sorte olympiske piste vil udfordre selv eksperter.

Øvede skiløbere kan finde passende udfordringer på både Østsiden og Vestsiden.

Let øvede skiløbere kan også komme rundt i hele området, men vil føle sig bedst tilpas på de nemme pister i det nye “Varden”-område.

Kun absolut nybegyndere og små børn vil have begrænsede muligheder i Kvitfjell.

Der er små begynderområder med børnevenlige tæppelifter og langsomme træklifter flere steder i Kvitfjell, men der findes billigere og mere begyndervenlige skiområder tættere på Danmark, f.eks. Skeikampen i Norge og Lindvallen (Sälen) i Sverige.

Vær i øvrigt opmærksom på, at Kvitfjell reklamerer med skiløb fordelt på 854 højdemeter. Det er teknisk set korrekt, men kun eksperter, der elsker sorte pister, kan nyde alle 854 højdemeter. Resten af skiløberne i Kvitfjell har kun cirka halvt så mange højdemeter at boltre sig på.

Kvitfjell, Hafjell, Skeikampen og Sjusjøen på samme liftkort

Et liftkort til Kvitfjell giver også gratis adgang til skiløb i både Hafjell, Skeikampen og Sjusjøen. Dog skal liftkortet til Kvitfjell have en varighed på mindst 6 dage, før liftkortet automatisk dækker alle fire områder.

Især Hafjell og Skeikampen er et fint supplement, hvis de 34 km pister i Kvitfjell ikke helt rækker til en uges skiferie med varieret skiløb.

Der er cirka en times kørsel fra Kvitfjell til Hafjell eller Skeikampen. Hafjell passerer I naturligt på vejen mellem Kvitfjell og Danmark. Det er kun en omvej på et par kilometer, og der kan kan parkeres direkte ved lifterne i Hafjell.

Godt skiløb næsten uanset vejret

Kvitfjell SnegarantiNæsten al skiløb i Kvitfjell foregår under trægrænsen. Det er en fordel i tilfælde af snesejr eller tåge, da sigtbarhed og kontraster ofte alligevel vil være acceptable til skiløb.

Hvis det blæser kraftigt, vil det ligeledes ofte være muligt at finde lifter pister, der ligger i læ for vinden på mindst en af Kvitfjells tre fjeldsider.

Den samme luksus har du ikke i eksempelvis Hafjell, hvor alle pisterne vender mod vest.

Er Kvitfjell snesikkert?

Kvitfjell er et meget snesikkert skiområde. Når du booker skiferie til Kvitfjell, kan du sove trygt i ugerne og dagene op til ankomst.

Kvitfjell ligger i en del af Norge, som har et stabilt og koldt klima om vinteren. Temperaturen er sjældent over nul grader i december, januar og februar. Også december og marts er kolde måneder i Kvitfjell.

Hvis vejrguderne holder igen med natursneen, har Kvitfjell et stort arsenal af snekanoner, der kan fyres af.

En håndfuld kolde nætter er nok til at Kvitfjells pistefolk kan dække de fleste af Kvitfjells pister med hvid kunstsne.

Menu