Heliskiing

Forside » Heliskiing

Heliskiing

Er du træt af gammeldags stolelifter og elsker du løs og uberørt puddersne, så spring liftkøen over og tag på heliski!

I hvilke lande er heliski tilladt?

De færreste skiløbere forbinder jura med skiferier, men hvis du gerne vil prøve heli skiing, så er du nødt til at vælge et land, hvor lovgivningen tillader de lokale helikopterpiloter at tage dig og dine skikammerater ombord i helikopteren og sætte jer af igen på områdets bjergtoppe.

Skiløb med helikopterhjælp er tilladt i eksempelvis Italien og Canada. Mens populære skiferielande som Frankrig, Østrig og Norge har et forbud mod helikopterskiløb, og da de lokale myndigheder håndhæver forbuddet meget konsekvent, så er heli skiing desværre ikke en mulighed i disse lande.

Skal jeg være en god skiløber for at prøve heliskiing?

Ja. Du bør som minimum kunne forcere præparerede røde pister i høj fart og med høj sikkerhed i skiløbet.

Det vil desuden være en klar fordel, hvis du har en smule erfaring med off-piste skiløb, så du kender teknikken og bedre kan vurdere, om din kondition er klar til strabadserne uden for pisterne.

Off-piste skiløb er fysisk krævende.

Jo dårligere skiløber du er, desto oftere vil du falde – og der er ofte langt til den nærmeste præparerede piste, hvis kræfterne pludselig slipper op.

På en off-piste tur vil der typisk også være en del teknisk krævende passager, som vil udfordre dine evner til at bremse og svinge på små områder.

Læg dertil, at skiløbet foregår i dyb sne, hvilket besværliggør dine bevægelser.

Den vigtigste faktor, når du skal afgøre om du er god nok til heliskiing er dog, at du kender dine egne grænser.

Det er livsfarligt at tage på en heliskiing tur, hvis overvurderer dine evner egne og undervurderer de farer, som du møder efter at helikopteren har sat dig af på bjergets top.

Er heliskiing farligt?

Skiløb er en potentielt livsfarlig sport, hvis du ikke tænker dig om.

Det gælder uanset om du holder dig til pisterne eller foretrækker off-piste skiløb.

Hvis du tager på heli skiing ture, så foregår nedfarterne typisk på bjergsider med uberørt sne, ofte i rigelige mængder.

Ofte udsætter du dermed dig selv for lavinefare. Fareniveauet afhænger af en række faktorer, eksempelvis bjergets hældning, sneens struktur, temperatur- og vindforhold og påvirkningen fra skiløbere.

Alle seriøse arrangører af heliskiture bruger professionelle bjergguider, som ledsager skigæsterne på turen ned ad bjerget.

Indgående kendskab til de lokale klimatiske forhold, klippefremspring og gletcherspalter er vital for sikkerheden i forbindelse med off-piste skiløb med helikopter.

Hvad koster skiløb med helikopter?

Det er ikke gratis at udleve drømmen om sublimt skiløb i jomfrusne.

Et enkelt lift med en helikopter koster typisk mindst 300 EURO (omkring 2.200 danske kroner).

Der bruges normalt små helikoptere, som har plads til piloten samt 3 skiløbere.

Hvis I fylder helikopteren, så er prisen pr. person lavest.

Mange heliskiarrangører hjælper dog gerne med at få fyldt helikopteren op, så hvis det blot er dig selv, som ønsker at prøve heliskiing, så kan du normalt dele en helikoptertur med andre eventyrlystne skigæster.

Heliskiferie eller blot en enkelt heliskitur?

Hvis du har luft i privatøkonomien og ønsker en hel uge i sneparadis, så overvej at tage på en dedikeret heliskiferie sammen med ligesindede off-piste elskere.

Der er i øjeblikket ingen danske skirejsebureauer, som sælger 100% heliskirejser, men Danexplore sælger skirejser til Canada, hvor du har mulighed for at booke en hel uges heliski hos lokale arrangører.

Besøg Danexplores hjemmeside her

Book blot din heliskiingtur direkte hos den lokale heliskiing arrangør, når du er ankommet. Så har du også mulighed for at sikre dig, at både vejr- og sneforhold er optimale, inden du booker.

Hos Tracks har du mulighed for at booke en hel uges heliskiing eventyr i Italien.

Læs mere på TracksEuropes hjemmeside

Menu