Brevkasse: Hvor skal vi tage hen på skiferie?

Det er højsæson for booking af skiferie. Skiglade danskere sender mig netop nu e-mails med forskellige varianter af spørgsmålet “Hvor skal vi tage hen på skiferie?”.

Nedenfor kan du læse både læsernes spørgsmål og mine svar i en beskåret og anonymiseret udgave.

Måske kan du genkende dig selv og dine skirejsefæller, og finde inspiration til en skiferie, som du ikke har booket endnu?


Blandet gruppe på 20 skiløbere

Forslag til skiferie

“Vi er en gruppe på 20 personer, der gerne vil på skiferie sammen i uge 7. Vi er en skøn blanding af børn og voksne i alle aldre. Nogle er meget erfarne skiløbere. Andre skal på ski for første gang. Alpint skiløb er vigtigst, men der skal også være mulighed for langrend. Hvor skal vi tage hen?”

Forslag til destination og indkvartering

Norge er det oplagte valg for jer. Her finder I både lette pister til begyndere, nok højdemeter til erfarne alpinløbere og smukt optrukne spor til de af jer, der foretrækker langrend.

Find en stor hytte (eller to lidt mindre hytter eller lejligheder) i enten Trysil eller Hemsedal.

Trysil og Hemsedal er de to norske skiområder, der har det største og mest varierede udbud af skiløb til grupper, der består af både nybegyndere og garvede skiløbere.

Hvis I kan undgå jule- og nytårsugerne samt uge 7, 8 og 9, er der bedre plads på pisten. Hvis I tager af sted i januar, så husk et ekstra lag tøj.

Find indkvartering med plads til 20 personer på StenaLine.dkNorskrejsebureau.dk eller SkiStar.com.


Tøsetur for fire kræsne veninder

Brevkasse anbefalinger af skisportssteder til venindetur

“Vi er fire veninder, der har fortalt vores kærester, at vi tager på skiferie uden dem! Tidspunktet er ikke afgørende. Til gengæld er vi kræsne med både skiløb og indkvartering. Vi er fire dygtige skiløbere, og vil helst på skiferie sydpå. Har du et godt tip?”

Forslag til destination og indkvartering

Af naturlige årsager har jeg ikke meget erfaring med venindeture til skisportssteder, men jeg tror, at I vil elske italienske skisportssteder som Val Gardena og Cervinia.

Begge destinationer tilbyder fremragende skiløb, autentisk italiensk alpehygge og velsmagende mad til gode priser.

Hvis I vælger indkvartering på det lækre 4-stjernede Hotel Dolomieu i Val Gardena, har I gratis adgang til et stort wellness-område under hotellet, hvor I kan hygge jer med bobler i både Aperol Spritz og spa.

Pakkerejser til Val Gardena med transport, ophold og liftkort kan bookes hos danske Slopetrotter.dk.

Hvis I foretrækker det mere eksklusive Cervinia, kan I flyve til Milano, leje en bil og selv booke indkvartering via Hotels.com eller Booking.com.

Højmark Rejser arrangerer for øvrigt også Ladies Week i Zell am See igen til vinter. Læs mere på denne side på Hojmark.dk.


Familie med små børn

Anbefaling skiferie til små børn

“Vi er en familie med to børn på 3 og 6 år. Den ældste har prøvet alpint skiløb en enkelt dag i Vallåsen. Den yngste har aldrig haft ski på fødderne. Vi forældre er begge erfarne skiløbere, så der også være mulighed for, at mindst en af os kan få lidt højdemeter under skiene først eller sidst på dagen. Vi vil helst på skiferie i februar, men det kan også være tidligere eller senere. Det er meget vigtigt, at vi kan booke en dansktalende skilærer til ungerne. Kan du hjælpe?”

Forslag til destination og indkvartering

Hvis I foretrækker at køre på skiferie i egen bil, så er svenske Lindvallen (i Sälen) et perfekt skiområde for jer. Lindvallen er virkelig børnevenligt, yderst snesikkert og overraskende billigt (i sammenligning med Alperne og Norge). Der er desuden garanti for dansktalende skilærere, hvis blot I husker at booke skiskole i god tid.

Indrømmet. De maksimale 303 højdemeter fra top til bund giver næppe voldsomme mængder mælkesyre i lårbasserne for erfarne skiløbere.

Til gengæld er det nemt at finde børnevenlig indkvartering nær pisterne, så du nemt kan parkere ungerne hos din bedre halvdel og tiltuske dig et par soloture i frokostpausen eller sidst på dagen.

Hvis I vælger indkvartering nær Experium (f.eks. i en af de lækre lejligheder i SkiStar Lodge), kan I nemt tage en tur i det store tropiske badeland, hvis snestormen raser udenfor.

Sejl til Oslo eller Göteborg, og kør de sidste kilometer.

Tag af sted i marts, f.eks. i uge 10 eller 11. Der står solen højere på himlen, og de allerkoldeste skidage er overstået.

Læs også: Bedste skisportssteder til børn


Mor står ikke på ski

Felsentherme

“Efter mange års overtalelse har mine børn og jeg lokket min hustru med på skiferie, selvom hendes dårlige knæ desværre ikke kan holde til alpint skiløb. Jeg har derfor lovet at finde et skisportssted, der også tilbyder andet end “bare” skiløb. Vi vil helst flyve på skiferie, da vi ikke orker den lange køretur sydpå. Har du nogen gode anbefalinger? PS. Mine børn på 11 og 15 år er gode skiløbere.”

Forslag til destination og indkvartering

Østrigske destinationer som Bad Gastein og Ischgl lyder som gode skisportssteder for jer alle fire.

I Bad Gastein kan konen fordrive tiden i det kæmpestore Felsentherme-kurbad , mens I andre nyder pisterne i Gasteinerdalens store og varierede skiområde. Book direkte fly til Salzburg, og bo på Chalet Wetzlgut nær både piste og kurbad.

I kan også booke en pakkerejse til Bad Gastein med både fly, transfer fra lufthavn, liftkort, guideservice og indkvartering med halvpension hos eksempelvis Vinterly Skirejser.

Ischgl er lige en tand dyrere og mere snesikkert. Også her er der en hyggelig gågade med restauranter og butikker. Book en samlet skirejse hos Nortlander, Danski eller et andet dansk skirejsebureau, der har Ischgl på programmet. Hvis I foretrækker at booke transport og indkvartering på egen hånd, kan jeg anbefale de moderne og centralt beliggende Alpenperle-lejligheder.


Billig skiferie til tre festglade gutter

Billig skiferie til tre unge gutter

“Vi er tre unge gutter, der gerne vil på skiferie i januar. Det skal være billigt. Det er vigtigt, at der er heftig afterski tæt på, hvor vi bor. Tak for hjælpen!!!”

Forslag til destination og indkvartering

Hvis I kan skaffe en bil, er kør-selv skiferie til Østrig nok den både bedste og billigste løsning til jer.

Book den billigste mulige indkvartering via Booking.com, Sunweb.dk eller Hotels.com. F.eks. denne billige lejlighed oven på Zwölferkogel-gondolen i Hinterglemm.

Hvis I gerne vil have hjælp fra danske guider til at finde de bedste pister og den svedigste afterski, kan I booke en billig pakkerejse med indkvartering på festhotellet Hostel Hindenburg i Bad Gastein eller vælge de billige Neves/Glacieres-lejligheder i Val Thorens. Hvis I vælger Val Thorens, er det dog omtrent ligeså billigt at flyve.

I januar er der mange festglade danskere og svenskere i både Bad Gastein og Val Thorens.

Læs også: Billig skiferie

Menu