Skiferie for Unge

Forside » Skiferie for Unge

Skiferie for ungeHvis du er under 25 og på jagt efter sol, fysiske udfordringer og fest i gaden, så er en skirejse for unge et oplagt valg. Uanset om du er 16, 18 eller 21 år gammel, kan du her på siden finde gode råd om ungdomsskiferier.

Unges valg af skirejsebureau

Flere større danske skirejsebureauer har specialiseret sig i at sende studerende fra danske gymnasier, handelsskoler og andre uddannelsesinstitutioner af sted på vinterferie sydpå.

Det giver en del logistiske udfordringer at sende 200-300 mennesker af sted og derfor er det ikke alle danske rejsebureauer, som ønsker at påtage sig opgaven.

Valg af arrangør af ungdomsskiferie

Typisk bliver skiturene fra gymnasier og handelsskoler koordineret af et par elever fra hvert uddannelsessted.

Skiturarrangørerne står for det praktiske arbejde med at tage imod bestillinger og indsamle penge.

For at lette de studerendes arbejde med at arrangere skituren for deres unge medstuderende stiller flere skirejsebureauer online værktøjer til rådighed, som gør det muligt for den enkelte elev at tilmelde sig skirejsen på nettet og betale både depositum og restbeløb, når skiferien nærmer sig.

Den eller de personer, som arrangerer gymnasiets eller uddannelsesstedets skiferie får typisk sin egen rejse betalt af skirejsebureauet.

Med andre ord kan man sikre sig en billig skiferie, hvis man påtager sig arbejdet med at indsamle bestillinger fra sine klassekammerater.

Normalt så gives der dog højest en gratis skirejse pr. eksempelvis 12 eller 19 betalende studerende.

Hvis du arrangerer en skiferie for unge, så er det dog fortsat rejsebureauet, som bærer det formelle ansvar for afvikling af turen.

Gode skisportssteder til studerende

Der er som regel tre faktorer, der er vigtige, når du skal vælge et godt skisportssted til unge mennesker.

  • Skiområdets størrelse – Hvis der tale om skiferie for 200+ unge studerende, så skal skibyen have hotel- eller lejlighedskapacitet til at indkvartere alle skigæsterne. Unge er sjældent særligt krævende mht. lejlighedens kvalitet eller beliggenhed, men det er dog væsentlig, at indkvarteringen kan ske nogenlunde samlet.
  • Er skisportsstedet gearet til unge mennesker? Det er langtfra alle skisportssteder, som ønsker besøg af danskere mellem 16 og 25 år. I kølvandet følger ofte druk, støj og ballade. Flere skisportssteder har aktivt forsøgt at undgå skiferier med unge, f.eks. ved at begrænse barernes åbningstider og ved at opfordre de lokale hotel- og lejlighedsejere til at renovere værelser og lejligheder for at tiltrække et mere krævende voksent publikum. De fleste skisportssteder i Alperne ved dog godt, at unge på skiferie i høj grad er med til at holde gang i byens barer og restauranter, så det er langtfra alle skisportssteder, som siger nej tak til studerende på vinterferie.
  • Hvad koster det? – Hvis der skal findes plads til en vinterferie på et stramt SU-budget, så er prisen for skiferien også en afgørende faktor.

Ofte er lejligheder er det bedste valg til en billig skiferie for unge.

Her er 6 forslag til skisportssteder, der både har billig indkvartering og et stort udvalg af barer og diskoteker, og er på programmet hos de danske skibureauer, der sælger skiferier til studerende.

Gode råd, hvis du skal arrangere skiferie for unge

  • Start planlægningen tidligt og senest i september måned. Hvis du skal arrangere gruppeskirejse for en gymnasieklasse og dermed er tvunget til at tage af sted i uge 7 eller 8, så er du nødt til at være tidligt ude, hvis du selv ønsker at vælge destination og lejligheder.
  • Det tager tid at koordinere en skitur for unge mennesker. Lad være med at gøre det for at få en gratis skirejse. Gør det kun, hvis du brænder for opgaven. Din timeløn bliver lav.
  • Indhent tilbud fra 2 forskellige skirejsebureauer og fortæl bureauet, at der er konkurrence om grupperejsen. Så kan du forvente, at få det bedst mulige tilbud.

Læs mere om planlægningen af grupperejser og find 10 tips her

Hvis du gerne vil have nye skiferietips tilsendt hver måned, så tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

Menu