Skiferie for par – 11 romantiske skirejser for to

Her er 11 forslag til skiferie for to til dig, der drømmer om at invitere din kæreste eller ægtefælle med på en romantisk skitur.

Først giver jeg dig otte forslag til skiferie for par i Østrig, Italien og Frankrig.

Dernæst får du tre anbefalinger af hoteller i Norge og Sverige, som er velegnede til skirejser for par.

Skiferie for par i Italien

Italien er et perfekt skiferieland for jer, der gerne vil af sted på en romantisk skitur. Der er god mad, godt skiløb og hyggelige hoteller på alle de mest populære destinationer. Her er fire forslag til skiferie for par i Italien.

Parskiferie i charmerende Limone Piemonte

Det mellemstore italienske skiområde Limone Piemonte er et af de mest autentiske og hyggelige skisportssteder i Italien. Skiområdet er ikke voldsomt stort, men det er snesikkert og solrigt. Jeg har selv besøgt området flere gange, og Limone Piemonte er det måske allerbedste skisportssted til par, der gerne vil nyde både skiløb og hinandens selskab i rolige omgivelser. Fly eksempelvis dertil med Sne & Snö og bo på Grand Hotel Principe lige ved liften.

Skihygge for to i smukke Val Gardena

Hvis jeres skirejse for to går til italienske Val Gardena, er det oplagt at booke hotelværelse på det nye Hotel Dolomieu. Hotellet er virkelig lækkert, ligger lige ved pisten og tilbyder god halvpension. Hotellet har også en stor wellness-afdeling i kælderen, hvor I kan nyde et glas vin i boblebadet, når lifterne lukker.

Val Gardena Hotel Dolomieu

Et dobbeltværelse på Hotel Dolomieu i Val Gardena er perfekt til skiferie for to // Foto: Troels Kjems

Billig skiferie for to i Livigno

Skiferie i Livigno er både billigt og hyggeligt, uanset antallet af skiløbere. Når I er to, er det ideelt at vælge indkvartering i et dobbeltværelse på et af Livignos mange hoteller. Hotel Touring midt i Livigno er et hyggeligt 4-stjernet hotel, som har dannet rammer om mange pars mindeværdige ophold i den populære italienske skisportsby.

Romantisk skitur til snesikre Cervinia

Med Matterhorn som baggrund er der også mulighed for en god kæresteskiferie i italienske Cervinia. Kvaliteten af både skiløb, mad og drikke er høj. Der er ikke langt fra nærmeste lufthavn til Cervinia, og flere danske skirejsebureauer tilbyder flyrejser inklusiv transfer hertil. Bo eksempelvis på det eksklusive Hotel Principe Delle Nevi. Hotellet ligger midt i skiområdet, men et stykke fra centrum.

Skiferie for par i Frankrig

Det er ikke alle franske skisportsbyer, som er lige romantiske, men i hvert fald en destination er oplagt til en kærestetur på ski i Frankrig.

Eksklusiv skirejse for par til Val d’Isere

Der er garanti for både godt selskab og godt skiløb, hvis du rejser med din partner til franske Val d’Isère. En uges kærlighedsskiferie i det kæmpestore Espace Killy-område er dog ikke en billig fornøjelse. Hvis I vil bo i centrum af byen, men alligevel i gåafstand til pisterne, så overvej et dobbeltværelse på den 4-stjernede  Hotel L´Aigle des Neiges. Fly, transfer, liftkort og ophold kan bookes som en samlet skirejse hos Nortlander.

Val Thorens romantik og kæmpe skiområde i forening

Er drømmen et kæmpe skiområde og partneren i hånden så er Hotel Koh-I Nor stedet. Her får du luksus og wellness på 5 stjernet hotel med 3 restauranter og nærmest alt hvad man kan ønske sig.

Skiferie for par i Østrig

Uanset om du er på kærestejagt eller på jagt efter et godt skisportsted til dig og kæresten, er Østrig leveringsdygtig. Her er tre anbefalinger af skiområder i Østrig, som er velegnede til skiferie i selskab med din eneste ene.

Afstressende parskiferie i snesikre Ischgl

Skiferie i Ischgl er altid en fornøjelse. Smådyrt, men med garanti for godt skiløb. Selve byen er også hyggelig, og Ischgls mange gode restauranter er klar med stearinlys, delikat mad og god rødvin, når det er tid til aftensmad for to. Hotel Sylvia er et godt valg for par, der vil bo i centrum af Ischgl og tæt på liften.

Skiferie for to i smukke Zauchensee

Zauchensee er en charmerende østrigsk alpeby, som ligger helt inde i bunden af en dal. På begge sider af byen venter velpræparerede pister på dig og din skirejsefælle. Hvis I overnatter på Hotel Enzian, så er I garanteret lækker halvpension (morgenmad og aftensmad) samt kort afstand til pisterne.

Zauchensee Hotel Enzian

Nyd både hinanden og skiløbet med base på Hotel Enzian i Zauchensee // Foto: Troels Kjems

Nyd hinanden i afslappende Obertauern

I Obertauern er der hverken dunkende basrytmer eller højdemeter i overflod. Til gengæld er der gode hoteller og afslappet skiferiestemning i store mængder. Book skirejsen hos Sne & Snö, og vælg indkvartering på det 4-stjernede Hotel Schneider. Hvis snestormen raser udenfor, kan I i stedet nyde hinandens selskab i hotellets store wellness-afdeling. Det er ligeledes muligt på Hotel Aurora, hvor du også finder et mindre Wellness område og en restaurant med måske byens bedste vinkort.

Skiferie for par i Norge

Sneklædte norske vinterlandskaber er for mange skiløbere indbegrebet af romantisk vinterhygge. Der er et utal af hyggelige norske skisportssteder, som er både snesikre og velegnede til skiferie for par, men her nøjes jeg med at anbefale to destinationer.

Forlænget weekend for to i Hemsedal

Hemsedal er et af Norges største skiområder. Området er velegnet til både nybegyndere og erfarne skiløbere. Det smukt beliggende Skarsnuten Hotel er uegnet til børnefamilier, men perfekt til kæresteparret eller ægteparret, der vil holde skiferie for to med udsigt til både hinanden, bjergene og godt skiløb. Hotellet ligger langt fra centrum af Hemsedal, men har direkte adgang til transportpisten og egen stolelift retur til hotellet. Book et dobbeltværelse via Hotels.com. Transporten dertil foregår nemmest i egen bil eller med fly til Gardermoen og derfra en lejebil.

Hemsedal Hotel Skarsnuten

Fra Skarsnuten Hotel i Hemsedal er der udsigt til godt skiløb i godt selskab // Foto: Troels Kjems

Kærestetur til Gaustablikk

I eventyrligt smukke Gaustablikk er der gode muligheder for både alpint skiløb og langrend oppe i det meget snesikre terræn nær Gaustatoppen. Gaustablikk Højfjeldshotel egner sig ikke godt til ferie for en hel familie, men som indkvartering for et par er det traditionsrige fjeldhotel perfekt. Her får du god service, lækker mad, fremragende udsigt og direkte adgang til hele skiområdet.

Skiferie for par i Sverige

Sverige er mange danske børnefamiliers foretrukne destination, når årets skiferie skal bookes. Også kæreste- og ægtepar kan dog nyde hinandens selskab i det svenske vinterlandskab. Her er en enkelt anbefaling af skiferie for to i Sverige.

Svensk fjeldhygge for to i Sälen

Det historiske Sälens Högfjällshotell ligger ved Högfjället og nær Lindvallen i Sälen. Antallet af højdemeter i det alpine skiområde er lavt, men til gengæld er der vinterromantik for alle pengene, når du inviterer din sneglade partner på hundeslædetur i det sneklædte vinterlandskab. Book dobbeltværelset via Hotels.com, sejl til Oslo eller Göteborg og kør de sidste kilometer i egen bil.

Menu