Skiferie Makedonien

Forside » Makedonien

En skioplevelse som ingen andre

Catskiing i udkanten af det makedonske skiområde Popova Sapka adskiller sig markant fra de traditionelle skirejser, du kender. Der er ingen markerede pister, gondoler eller stolelifter. I stedet får du og dine venner hele bjerget for jer selv, mens en pistemaskine kører jer til toppen.

Et bjerg af uberørt sne

Uberørt sne og store bjergsider i Makedonien // Foto: Christoffer Backman Sørensen

Uberørt sne og store bjergsider i Makedonien // Foto: Christoffer Backman Sørensen

På toppen af de makedonske Shar bjerge er udsigten for den glade offpiste-skiløber fænomenal.

Ud over det klassiske sus over naturens storhed forkæles øjet af kvadrat-kilometervis af snedækkede og uberørte bjergsider, som hverken forstyrres af pister, liftpæle eller andre skiløbere.

Området er dit og din gruppes, og sammen med en lokal bjergguide bestemmer I selv turen og tempoet ned over bjerget.

Offpiste til alle

Makedonien er et skimekka både for den rutinerede offpiste-skiløber og for den erfarne skiløber, som gerne vil stifte bekendtskab med powder og sjove ruter mellem træerne.

I Popova Sapka får du en anderledes skioplevelse fyldt med frit skiløb fra de op til 2.747 meter høje toppes snefyldte sider og til trægrænsen i 1.700 meter, som fortsætter ned til byen.

De mange kilometers offpiste skiløb fra Shar-bjergenes runde tinder giver dig samtidig rig mulighed for at udvikle dit skiløb og afprøve grænser ud over små hop eller mellem træerne.

Jeres egen lift

En snowcat (pistemaskine) kører Jer fra top til top // Foto: Christoffer Backman Sørensen

En snowcat (pistemaskine) kører jer fra top til top // Foto: Christoffer Backman Sørensen

I bunden af hver skirute venter jeres snowcat på det aftalte sted.

Høje på skiløb, fart og sne i ansigtet kan du klikke ud af bindingerne, lægge skiene i snowcattens kurv og sætte dig til rette i den store pistemaskine, som med kurs mod en ny og uberørt bjergside fragter jer tilbage på toppen.

Makedonsk kultur

Efter dagens skiløb tilbyder de lokale bjergbyer et hyggeligt indblik i den makedonske livsstil. Det kun 22 år gamle land, som tidligere var en del af Jugoslavien, er en unik kulturoplevelse, der bidrager til skirejsens anderledes karakter.

De lokale restauranter i Popova Sapka byder på landkost med et græsk islæt, og på restauranten The Military Place kan gæsterne teste hinanden med chili-udfordringer og skåle i den lokale øl Skopsko.

Arrangører af skirejser til Makedonien

Specialrejsebureauet De Brede Planker har specialiseret i at tilbyde deres skigæster populære og anderledes skioplevelser. Catski-ture til Makedonien er også i år en del af De Brede Plankers vinterprogram. Der arrangeres ture fra og med uge 1 til og med uge 15.

Hvis du er særlig interesseret i også at udvikle dit offpisteskiløb, så kan du med fordel deltage i en af deres såkaldte “udviklingsuger”, der afholdes i uge 3 og uge 12. I disse to uger deltager der danske skiinstruktører med ekspertise i offpisteskiløb, som giver dig tips og tricks med afsæt i dine skitekniske evner i den bløde sne.

Du kan læse mere om De Brede Planker og deres unikke skiture til Makedonien på DeBredePlanker.dk.

Denne beskrivelse af makedonske Popova Sapka er skrevet af Helene Møller Larsen fra SnowWave.

Hvis du gerne vil have nye skiferietips tilsendt hver måned, så tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

Menu