Leje af tagboks – Se udlejere af skibokse her

Her kan du læse gode råd om leje af tagboks til din næste skiferie. Du får også tips til, hvordan du pakker tagboksen optimalt. Nederst kan du se en oversigt med firmaer, der tilbyder udlejning af tagbokse nær København, på Sjælland, på Fyn samt i Sønder-, Midt- og Nordjylland.

Fem fordele ved at leje tagboks

Der er mindst fem fordele ved at leje tagboks frem for at købe den.

 • Du slipper for at opbevare endnu mere pladskrævende grej i et allerede proppet kælderrum eller haveskur.
 • Du behøver ikke ærgre dig over at have en dyr tagboks stående derhjemme, hvis du af og til vælger at flyve på skiferie.
 • Løbende vedligehold og eventuelle reparationer af tagboksen står andre for.
 • Du slipper for en stor udgift første gang, du skal bruge en tagboks.
 • Fra skiferie til skiferie kan du vælge præcis den størrelse tagboks, der passer bedst til bil, ski og øvrig bagage.

Pris på leje af tagboks

Hos professionelle udlejere af tagbokse er lejen for en tagboks typisk mellem 50 og 80 kroner pr. dag. Jo nyere og større tagboks, desto højere pris.

Hos nogle udlejere af tagbokse betaler du en fast pris på eksempelvis 600 kroner for leje af en skiboks i op til 10 dage. Du har ofte brug for at leje tagboksen i 10 dage, hvis du er på skiferie i en hel uge (7 nætter) og også skal nå at afhente og returnere tagboksen til din udlejer hjemme i Danmark.

Den lejepris som udlejere af tagbokse oplyser på deres hjemmeside dækker normalt kun leje af selve skiboksen. Hvis du ikke selv har tagbøjler, der passer til dit biltag, skal du forvente at betale et par hundrede kroner ekstra for at leje tagbøjlerne.

Du kan finde tagbøjler, der passer til netop din bil på denne side på Daekbutikken.dk.

Tip: Hvis du skal køre hurtigt på Autobahn, så undgå “Square Bar”-modellen fra Thule. Den larmer meget ved motorvejsfart. Thules “Wingbar”-model er mere skånsom for dine ører. Hvis du skal på skiferie i Norge og Sverige, er vindstøj sjældent et problem pga. lavere fartgrænser.

Hvor stor en skiboks skal du leje?

Som en tommelfingerregel bør en tagboks til en kør-selv skiferie være mindst 2 meter lang og have et rumfang på mindst 400 liter.

Det giver dig mulighed for at transportere 4-5 par alpinski og et tilsvarende antal bløde sportstasker i tagboksen.

Hvis du har en lille bil med et kort tag, kan du være nødt til at vælge en kortere tagboks.

Du skal sikre dig, at du uhindret kan åbne bagklappen på din bil. Samtidig bør tagboksen ikke stikke mere end 10-20 cm frem over taget på bilen.

Store biler kan påmonteres en af de helt store tagbokse med over 600 liters plads. Dog skal du her være særligt opmærksom på tagboksens maksimale lasteevne, der ofte er 75 kilo på både mellemstore og store tagbokse.

Højde på tagboks

Inden du lejer en tagboks, skal du også have styr på tagboksens højde.

Hvis du skal på kør-selv skiferie til Norge eller Sverige og sejler med eksempelvis Stena Line eller Oslobåden, har tagboksens højde betydning for dit valg af billettype og pris.

Hos DFDS er der eksempelvis et tillæg på mindst 225 kroner pr. vej, hvis din bils totalhøjde overstiger 185 cm. Biler, der inklusiv tagboks/tagbøjler rager mere end 220 cm i vejret, koster endnu mere.

Hos Stena Line skiller priserne ved en totalhøjde på 2 meter. (Se oversigten på Stena Lines hjemmeside)

En populær bil som eksempelvis en Volkswagen Tiguan måler cirka 165 cm i højden uden tagboks. Når tagbøjler og en mellemstor Thule tagboks er monteret på taget, er bilens totalhøjde cirka 230 cm.

Der findes enkelte særligt lave (og dyre) skibokse, som du kan overveje, hvis du ønsker at skære 10-15 cm af din bils totalhøjde. Se eksempelvis FX-modellerne fra PackLine.

Huske altid tage højde for tagboks og totalhøjde, før du booker en eventuel færgebillet.

Du skal også være opmærksom på maksimal højde, såfremt du ønsker at parkere en i parkeringskælder under din lejlighed eller hotel. Mange parkeringskældre er bygget til biler med en højde på maksimalt 220 cm.

Yderligere gode råd om leje af skibokse

 • Få hjælp til montering og instruktion i åbning og lukning af tagboksen hos din tagboksudlejer. På nogle ældre Thule-tagbokse kræver lukning af tagboksen en særlig lukketeknik, som kan være svær at gennemskue, hvis du ikke har prøvet det før.
 • Spørg udlejeren, om du kan få et sæt reservenøgler med til din lejede tagboks. Nøgler til tagbokse har en veludviklet evne til at blive væk, når det er allermest ubelejligt.
 • Hvis du også lejer tagbøjler, så husk også at få nøglerne til tagbøjlerne med. Måske får du brug for at afmontere tagbøjlerne, hvis din bil går i stykker undervejs.
 • Reservér din lejeboks i god tid og hent den minimum 24 timer før afgang, så du har tid til at igangsætte plan B, hvis den tagboks, som du skulle have lejet, ikke er nået hjem p.g.a. kø på autobahn eller vinterstorm over Kattegat.
 • Hav et par karklude eller et gammelt håndklæde i nærheden til en hurtig rengøring af tagboksen både før og efter din skiferie. Hvis du bruger tagboksen til opbevaring eller transport af ski i løbet af skiferien, er det rart at kunne tørre den af, inden der igen skal anden bagage op i boksen.
 • Thule SlideLock-system gør det nemt at lukke og låse tagboksen op og i. Især for uerfarne brugere af tagbokse, er Thules nye låsesystem en stor hjælp, når tagboksen skal åbnes og lukkes.

Sådan pakker du bedst en tagboks til skiferie

 • Tagbokse er optimale til transport af bagage, der fylder meget og vejer lidt. Ski, skitøj, skihjelme, skistave, klapvogne, dyner og toiletpapir er eksempler på bagage, der egner sig godt til placering i en tagboks.
 • Undlad at transportere dine skistøvler i tagboksen, hvis du ønsker at stå på ski på ankomstdagen. Frosne skistøvler er meget svære at få på fødderne.
 • Hvis du har mulighed for det, så pak tagboksen i tørvejr, eventuelt dagen før.
 • Du undgår næppe fugt og enkelte regndråber i tagboksen, hvis det regner kraftigt under køreturen. Pak skisokker, toiletpapir og andre ting, der suger vand i vandtætte tasker eller poser, hvis vejrudsigten varsler regn.
 • Pak tagboksen, før du pakker bilens bagagerum, og undgå for mange små ting i tagboksen. Det bliver du glad for, når du skal tømme den igen.
 • Når jeg selv pakker tagboksen til skiferie, lægger jeg først skiene op enkeltvis med bindingerne opad og dernæst fylder jeg op med skistave og 4-5 bløde sportstasker fyldt med skitøj, skiudstyr og sengetøj.

Her kan du leje tagboks til din (ski)ferie

Nedenfor kan du se en liste med udlejere af tagbokse i Danmark. Jeg har ikke selv lejet tagbokse hos de nævnte udlejere. Du må selv vurdere om pris, produkt og kundeservice er i orden.

Udlejning af tagbokse – København

Hvis du bor i København eller Nordsjælland, og ønsker at leje tagboks, så har jeg selv to pæne tagbokse i høj kvalitet, som jeg udlejer privat.

 • En matsort Thule Motion XT XL tagboks (500 liter, og 200 cm lang indeni) – ny model med nem lås.
 • En blank sort Packline NX 195 / NX Twin tagboks (380 liter, og 192 cm lang indeni) – også støjsvag og nem at åbne/lukke.

Du får hjælp til montering, når du afhenter tagboksen i Søborg.

Hvis din bil har tagrælinger, hvor der er luft mellem tag og tagræling (som f.eks. på Volkswagen Touran, Volkswagen Tiguan og Citroen C5 Aircross – se billede nedenfor), så har jeg også tagbøjler som du kan låne med gratis.

Alternativt må du selv skaffe og montere tagbøjler på din bil, inden du henter tagboksen.

 • Pris for op til 12 dages leje af tagboks er 600 DKK.
 • Pris for leje i 12 til 19 dage er 800 DKK.
 • Derefter 25 DKK pr. ekstra dag.

Derudover betaler du 600 DKK i depositum, som du får tilbage, når du afleverer tagboksen i omtrent samme stand som ved afhentning. Jeg tager kun imod betaling med MobilePay, ikke kontanter.

OBS: Begge bokse er allerede udlejet fra fredag d. 8. juli til mandag d. 1. august (2022).

Send uforpligtende forespørgsel vedr. booking til tagboks@troelskjems.dk eller SMS til 30 25 55 55. Jeg svarer altid inden for 24 timer. (Husk at skrive bilmodel/årgang, hvis du også ønsker at låne tagbøjler).

Udlejning skiboks

Min egen Thule Motion XT XL som kan lejes.

Andre steder du kan leje tagboks i eller nær København:

 • KSTagbokse.dk (Ballerup Byvej 314, 2750 Ballerup) – OBS: Kun mandag, torsdag og fredag 10.00-13.00.
 • Tagboksudlejning.dk (Hedemarksvej 15, 2620 Albertslund)
 • LejBoxen.dk

Udlejning af tagbokse – Sjælland

Her kan du leje tagboks på Sjælland:

Udlejning af tagbokse – Fyn

Her kan du leje tagboks på Fyn:

Udlejning af tagbokse – Nordjylland

Her kan du leje tagboks i Nordjylland:

Udlejning af tagbokse – Midtjylland

Her kan du leje tagboks i Midtjylland:

Udlejning af tagbokse – Sønderjylland

Her kan du leje tagboks i Sønderjylland:

Menu