Leje af tagboks – Se udlejere af skibokse her

Her kan du læse gode råd om leje af tagboks til din næste skiferie. Du får også tips til, hvordan du pakker tagboksen optimalt. Nederst kan du se en oversigt med firmaer, der tilbyder udlejning af tagbokse nær København, på Sjælland, på Fyn samt i Sønder-, Midt- og Nordjylland.

Fem fordele ved at leje tagboks

Der er mindst fem fordele ved at leje tagboks frem for at købe den.

 • Du slipper for at opbevare endnu mere pladskrævende grej i et allerede proppet kælderrum eller haveskur.
 • Du behøver ikke ærgre dig over at have en dyr tagboks stående derhjemme, hvis du af og til vælger at flyve på skiferie.
 • Løbende vedligehold og eventuelle reparationer af tagboksen står andre for.
 • Du slipper for en stor udgift første gang, du skal bruge en tagboks.
 • Fra skiferie til skiferie kan du vælge præcis den størrelse tagboks, der passer bedst til bil, ski og øvrig bagage.

Pris på leje af tagboks

Hos professionelle udlejere af tagbokse er lejen for en tagboks typisk mellem 40 og 80 kroner pr. dag. Jo nyere og større tagboks, desto højere pris.

Hos nogle udlejere af tagbokse betaler du en fast pris på eksempelvis 600 kroner for leje af en skiboks i op til 10 dage. Du har ofte brug for at leje tagboksen i 10 dage, hvis du er på skiferie i en hel uge (7 nætter) og også skal nå at afhente og returnere tagboksen til din udlejer hjemme i Danmark.

Den lejepris som udlejere af tagbokse oplyser på deres hjemmeside dækker normalt kun leje af selve skiboksen. Hvis du ikke selv har tagbøjler, der passer til dit biltag, skal du forvente at betale et par hundrede kroner ekstra for at leje tagbøjlerne.

Du kan finde tagbøjler, der passer til netop din bil på denne side på Daekbutikken.dk.

Tip: Hvis du skal køre hurtigt på Autobahn, så undgå “Square Bar”-modellen fra Thule. Den larmer meget ved motorvejsfart. Thules “Wingbar”-model er mere skånsom for dine ører. Hvis du skal på skiferie i Norge og Sverige, er vindstøj sjældent et problem pga. lavere fartgrænser.

Hvor stor en skiboks skal du leje?

Som en tommelfingerregel bør en tagboks til en kør-selv skiferie være mindst 2 meter lang og have et rumfang på mindst 400 liter.

Det giver dig mulighed for at transportere 4-5 par alpinski og et tilsvarende antal bløde sportstasker i tagboksen.

Hvis du har en lille bil med et kort tag, kan du være nødt til at vælge en mindre tagboks.

Du skal sikre dig, at du uhindret kan åbne bagklappen på din bil. Samtidig bør tagboksen ikke stikke mere end 10-20 cm frem over taget på bilen.

Store biler kan påmonteres en af de helt store tagbokse med over 600 liters plads. Dog skal du her være særligt opmærksom på tagboksens maksimale lasteevne, der ofte er 75 kilo på både mellemstore og store tagbokse.

Højde på tagboks

Inden du lejer en tagboks, skal du også have styr på tagboksens højde.

Hvis du skal på kør-selv skiferie til Norge eller Sverige og sejler med eksempelvis Stena Line eller Oslobåden, har tagboksens højde betydning for dit valg af billettype og pris.

Hos DFDS er der eksempelvis et tillæg på mindst 225 kroner pr. vej, hvis din bils totalhøjde overstiger 185 cm. Biler, der inklusiv tagboks/tagbøjler rager mere end 220 cm i vejret, koster endnu mere.

Hos Stena Line skiller priserne ved en totalhøjde på 2 meter. (Se oversigten på StenaLine.dk) https://www.stenaline.dk/faq/ved-booking/vogntyper

En populær bil som eksempelvis en Volkswagen Tiguan måler cirka 165 cm i højden uden tagboks. Når tagbøjler og en 400+ liters Thule tagboks er monteret på taget, er bilens totalhøjde cirka 230 cm.

Der findes enkelte særligt lave (og dyre) skibokse, som du kan overveje, hvis du ønsker at skære 10-15 cm af din bils totalhøjde. Se eksempelvis FX-modellerne fra PackLine.

Huske altid tage højde for tagboks og totalhøjde, før du booker en eventuel færgebillet.

Du skal også være opmærksom på maksimal højde, såfremt du ønsker at parkere en i parkeringskælder under din lejlighed eller hotel. Mange parkeringskældre er bygget til biler med en højde på maksimalt 220 cm.

Yderligere gode råd om leje af skibokse

 • Få hjælp til montering og instruktion i åbning og lukning af tagboksen hos din tagboksudlejer. På nogle ældre Thule-tagbokse kræver lukning af tagboksen en særlig lukketeknik, som kan være svær at gennemskue, hvis du ikke har prøvet det før.
 • Spørg udlejeren, om du kan få et sæt reservenøgler med til din lejede tagboks. Nøgler til tagbokse har en veludviklet evne til at blive væk, når det er allermest ubelejligt.
 • Hvis du også lejer tagbøjler, så husk også at få nøglerne til tagbøjlerne med. Måske får du brug for at afmontere tagbøjlerne, hvis din bil går i stykker undervejs.
 • Reservér din lejeboks i god tid og hent den minimum 24 timer før afgang, så du har tid til at igangsætte plan B, hvis den tagboks, som du skulle have lejet, ikke er nået hjem p.g.a. kø på autobahn eller vinterstorm over Kattegat.
 • Hav et par karklude eller et gammelt håndklæde i nærheden til en hurtig rengøring af tagboksen både før og efter din skiferie. Hvis du bruger tagboksen til opbevaring eller transport af ski i løbet af skiferien, er det rart at kunne tørre den af, inden der igen skal anden bagage op i boksen.
 • Thule SlideLock-system gør det nemt at lukke og låse tagboksen op og i. Især for uerfarne brugere af tagbokse, er Thules nye låsesystem en stor hjælp, når tagboksen skal åbnes og lukkes.

Sådan pakker du bedst en tagboks til skiferie

 • Tagbokse er optimale til transport af bagage, der fylder meget og vejer lidt. Ski, skitøj, skihjelme, skistave, klapvogne, dyner og toiletpapir er eksempler på bagage, der egner sig godt til placering i en tagboks.
 • Undlad at transportere dine skistøvler i tagboksen, hvis du ønsker at stå på ski på ankomstdagen. Frosne skistøvler er meget svære at få på fødderne.
 • Hvis du har mulighed for det, så pak tagboksen i tørvejr, eventuelt dagen før.
 • Du undgår næppe fugt og enkelte regndråber i tagboksen, hvis det regner kraftigt under køreturen. Pak skisokker, toiletpapir og andre ting, der suger vand i vandtætte tasker eller poser, hvis vejrudsigten varsler regn.
 • Pak tagboksen, før du pakker bilens bagagerum, og undgå for mange små ting i tagboksen. Det bliver du glad for, når du skal tømme den igen.
 • Når jeg selv pakker tagboksen til skiferie, lægger jeg først skiene op enkeltvis med bindingerne opad og dernæst fylder jeg op med skistave og 4-5 bløde sportstasker fyldt med skitøj, skiudstyr og sengetøj.

Her kan du leje tagboks til din (ski)ferie

Nedenfor kan du se en liste med udlejere af tagbokse i Danmark. Jeg har ikke selv lejet tagbokse hos de nævnte udlejere. Du må selv vurdere om pris, produkt og kundeservice er i orden.

Udlejning af tagbokse – København

Hvis du bor i København eller Nordsjælland, og ikke skal på kør-selv skiferie samtidig med mig, kan du leje min egen 500-liters Thule tagboks (Motion XT XL) i 10 dage for 500 kroner (+ yderligere 500 kroner i depositum, som tilbagebetales, når du afleverer tagboksen i omtrent samme stand som ved afhentning). Du betaler de 1.000 kroner med MobilePay ved booking. Du får naturligvis hjælp til montering og betjening, når du henter og afleverer tagboksen i Søborg. Hvis mine egne Thule-tagbøjler passer til din bil, kan du låne dem gratis. Alternativt må du selv anskaffe og montere et par tagbøjler, inden du henter tagboksen. Send uforpligtende forespørgsel vedr. booking til tagboks@skiferietips.dk eller SMS til 30 25 55 55. Jeg svarer altid inden for 24 timer. OBS: Tagboksen er udlejet fra den 2. juli til den 20. juli 2020, men er i øvrigt ledig.

Udlejning skiboks

Min egen Thule Motion XT XL tagboks kan lejes, når jeg ikke selv er på kør-selv skiferie. Send en mail til tagboks@skiferietips.dk.

Andre steder du kan leje tagboks i eller nær København:

Udlejning af tagbokse – Sjælland

Her kan du leje tagboks på Sjælland:

Udlejning af tagbokse – Fyn

Her kan du leje tagboks på Fyn:

Udlejning af tagbokse – Nordjylland

Her kan du leje tagboks i Nordjylland:

Udlejning af tagbokse – Midtjylland

Her kan du leje tagboks i Midtjylland:

Udlejning af tagbokse – Sønderjylland

Her kan du leje tagboks i Sønderjylland:

Menu