Fakta om rejseforsikring og skiferie

Forside » Rejseforsikring

Rejseforsikring Skiferie

Forsikring og skirejser – De vigtigste regler

Fra den 1. august 2014 behøver du ikke længere at huske dit gule sygesikringsbevis, når du tager på skiferie. Det gule kort gælder dækker ikke længere i udlandet.

Du skal i stedet medbringe det blå EU-sygesikringsbevis, som sikrer dig behandling på niveau med, hvad de lokale indbyggere på skisportsstedet tilbydes.

Du kan læse mere om det blå sygesikringskort og bestille kortet på Borger.dk.

Hjemtransport er heller ikke længere dækket af det offentlige.

Hvis du ønsker hjælp til hjemtransport, privat lægehjælp eller indlæggelse på privathospital i tilfælde af uheld på skiferien, bør du derfor tegne en privat rejseforsikring (med mindre du allerede har en årsrejseforsikring).

Hvis du har en årsrejseforsikring, så tjek, at skiløb også er omfattet. Hos en del forsikringsselskaber kræver skiløb og snowboarding en tillægsforsikring til den almindelige årsrejseforsikring.

Tidligere skulle du ringe til SOS International, hvis du kom til skade under rejse i udlandet. Der findes ikke længere en offentlig alarmcentral som du kan kontakte fra udlandet. Sørg derfor altid for at have telefonnummeret til dit eget rejseforsikringsselskabs vagtcentral på dig.

Beskrivelse af de forskellige forsikringstyper

Det blå EU-sygesikringskort

Det blå EU-sygesikringskort giver dig ret til samme behandling, som borgerne i det land, du rejser i.

Afbestillingsforsikring

En afbestillingsforsikring dækker, hvis du bliver forhindret i at rejse, eksempelvis pga. sygdom. Afbestillingsforsikring til skiferie kan enten bestilles direkte hos dit skirejsebureau eller købes hos et forsikringsselskab.

Beregn pris hos Europæiske | Gouda

Rejseforsikring Skiferie

En rejseforsikring dækker eksempelvis udgifter til privat lægehjælp eller indlæggelse på privathospital, hjemtransport, erstatningsrejse eller mistet bagage. Ofte kan afbestillingsforsikring inkluderes som en del af rejseforsikringen.

Beregn pris hos Dansk RejseforsikringTryg | IHI Bupa | IF

Årsrejseforsikring Skiferie

Ofte kan du spare penge ved at købe din rejseforsikring til skiferien som en årsrejseforsikring, der også dækker sommerferie og årets øvrige rejser. Du betaler en fast årlig præmie, uanset antallet af skiferier. Bemærk dog at ikke alle årsrejseforsikringer automatisk dækker skirejser. Tjek dit forsikringsselskabs forsikringsvilkår.

Ulykkesforsikring Skiferie

En ulykkesforsikring sikrer dig erstatning, hvis du kommer så galt af sted på skiferien, at du får varige mén.

Indboforsikring Skiferie

Som udgangspunkt dækker din almindelige indboforsikring eksempelvis, hvis dine ski bliver stjålet eller hvis du bliver udsat for røveri under din skiferie. Kontakt dog altid dit eget forsikringsselskab, hvis du vil kende de præcise regler for, hvordan eksempelvis tyveri af ski er dækket.

 Se oversigt over priser på skirejseforsikring på Rejseforsikringsguiden.dk

Spørgsmål og svar omkring skiferie forsikring

Er hjemtransport dækket?

For en god ordens skyld gentager vi lige, at hjemtransport IKKE er dækket af det offentlige, hverken af det gule eller det blå sygesikringsbevis. Det er nu 100% op til dig selv at tegne en privat skirejseforsikring, der dækker hjemtransport i forbindelse med skiskade eller sygdom.

Alternativt så kommer du selv til at betale for udgifter til hjemtransport, hvis du er uheldig og ikke har husket at forsikre dig, før du tog afsted på skiferie.

I hvilke lande dækker det blå EU-sygesikringsbevis?

Andorra, Azorerne, Belgien, Bulgarien, Cypern, Estland, Finland, Frankrig, Færøerne, Gibraltar, Grækenland, Grønland, Holland, Isle of Man, Irland, Island, Italien, Kanariske Øer, Kanaløerne, Kroatien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Madeira, Malta, Monaco, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, San Marino, Schweiz, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn, Vatikanstaten og Østrig.

Hvor lang tid dækker det blå sygesikringsbevis?

Det blå sygesikringsbevis dækker ophold i EU/EØS-land eller Schweiz i op til et år.

Hvis du tager på skiferie i et par uger til USA eller Canada, så er du dermed ikke dækket, da disse lande ikke er med på ovenstående liste over lande, som er dækket af det blå EU-sygesikringskort.

Rejseforsikring for skiguide – Hvad er reglerne?

Hvis du opholder dig på et skisportssted i forbindelse med et job som skiguide eller på anden måde arbejder i forbindelse med dit ophold i bjergene, så er du sikret dækning på lige fod med lokale borgere, så længere du befinder dig i et EU/EØS-land eller Schweiz.

Som skiguide bør du dog altid sikre dig, at dit danske skirejsebureau har tegnet den lovpligtige arbejdsskadeforsikring.

Det samme gælder hvis din skirejse på anden måde er erhvervsrelateret, fx i forbindelse med en konference eller et kursus.

Hvis du udfører ”ulønnet” arbejde og modtager kost og logi som betaling, så er det som udgangspunkt erhvervsrelateret arbejde.

Rejseforsikring for gravide – Hvad er reglerne?

Hvis du er gravid og tager med på skiferie, så er du som udgangspunkt dækket på samme måde som dine skirejsefæller. Tjek dog altid de specifikke vilkår for din egen rejseforsikring hos dit forsikringsselskab.

Hvordan dokumenterer man mistet bagage?

Hvis du flyver på skiferie og mister din bagage i forbindelse med flytransporten, så skal du henvende dig til flyselskabet på dit bestemmelsessted (altså der hvor du er rejst til) og gøre opmærksom på, at du har mistet din bagage. Derefter vil flyselskabet (eller dettes repræsentant) udstede en PIR-rapport, som bruges til at efterlyse din bagage. Denne PIR-rapport skal dit eget forsikringsselskab have en kopi af sammen med din skadesanmeldelse.

Hvornår skal man senest anmelde en skade?

Som udgangspunkt skal altid anmelde din skade hurtigst muligt efter, at skaden er opstået.

Vigtige telefonnumre

SOS International +45  70 10 50 55
Dansk Politi +45 33 14 88 88
Akuttelefonen +45 18 13
Udenrigsministeriet + 45 33 92 11 12
Statens Serum Institut +45 32 68 32 68

Kender dine rejsekammerater reglerne?

Gør dine skirejsefæller en tjeneste og bed dem læse denne artikel. Her er linket:

https://www.skiferietips.dk/guide-rejseforsikring-skiferie

Vi sender dig naturligvis også masser af god skiferiekarma, hvis du “Synes godt om” eller deler denne guide på Facebook eller Google+. Knæk og bræk!

Hvis du gerne vil have nye skiferietips tilsendt hver måned, så tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

Menu