10 ting du skal vide om skiløb på Copenhill

En surrealistisk oplevelse

Alpint skiløb på Amager er omtrent lige så surrealistisk, som det lyder. Det er vildt tænkt og imponerende udført.

Selvom jeg her forsøger at beskrive oplevelsen i ord og billeder, er min klare anbefaling, at du selv vender skispidserne mod Amager Bakke og Copenhill.

Det skal prøves. Der er sandsynligvis flere højdemeter og gode sving oven på forbrændingsanlægget Amager Ressourcecenter end du forventer.

Amager Bakke Copenhill

Det minder om rigtigt skiløb

Selvom udsigten til Københavns skyline ikke giver associationer til alpint skiløb, går der ikke mange minutter, før du glemmer, at du står på ski oven på et forbrændingsanlæg.

Du bipper dit liftkort i scanneren og tager liften op.

Når du skal ned ad pisterne, er bevægelserne velkendte.

God grundteknik belønnes, og bagvægt, uro i overkroppen og slaskende arme vil straffe dig også på Copenhills plastikpister.

Uanset dit niveau vil du dog opleve, at det er svært for dine ski at fange et godt skær.

Fornemmelsen kan bedst sammenlignes med et par ski, hvor kanterne er ualmindeligt uskarpe eller en let iset piste.

Børn og begyndere bør starte nederst

Den fladeste og mest begyndervenlige del af pisten ligger på den nederste sydvestvendte del af Copenhill. Her bør børn og nybegyndere tage deres første sving.

Sværhedsgraden på de nederste cirka 40 højdemeter piste, som løber langs de tre tæppelifter, er omtrent som en blå piste.

Den øverste del af Copenhills piste minder mest om en iset rød piste i hældning og sværhedsgrad.

Sol og skygge

Den øverste svære sektion af Copenhill vender mod nordøst. Her bliver du kun varmet af solens stråler tidligt på dagen, eller når sommersolen står højt på himlen.

På vej ned mod begynderområdet slår pisten et blødt 180 graders sving. Den letteste del af pisten vender derfor mod sydvest. Her er sol om eftermiddagen.

Amager Bakke Copenhill

Skån dine egne ski

Selvom du gerne må stå på egne ski på Copenhill, vil jeg anbefale dig at lade være. Lej i stedet ski i skiudlejningen ved bunden af bakken.

Pistens plastikmåtter er smurt ind i flydende silikone.

Copenhill advarer selv om, at dine ski risikerer at blive ødelagt, og personligt ønsker jeg ikke at få mine egne ski indsmurt i silikone.

Lad dit nyeste skitøj blive hjemme

I direkte forlængelse af ovenstående advarsel. Den flydende silikone er noget værre snask.

Selv hvis du formår at holde dig på benene under hele dit besøg på Copenhill, kan du ikke undgå at få silikone på skistøvler, skihandsker og skitøj.

Jeg fik ufrivilligt imprægneret et par dyre Hestra læderhandsker med silikone.

Rådet herfra er derfor klart. Lad dit nyeste skitøj blive hjemme. Hvis du ikke har et par slidte skihandsker i skabet, så tag i stedet et par brugte arbejdshandsker fra Bauhaus med.

Hvis du har egne skistøvler med på Copenhill, må du forsøge at tørre dem rene og mindre glatte, inden du igen skal danse på bordene til afterski i Østrig.

Der er god plads på pisterne

Der er plads til cirka 100 skiløbere på pisten samtidig. Så mange er der dog meget sjældent. Der er væsentlig flere nysgerrige turister, børnefamilier og pensionister, end der er skiløbere på Copenhill. Du kan derfor trygt besøge Copenhill på en solskinsdag. På Amager er solskin ikke lig med liftkø.

Amager Bakke Copenhill

Der er koldt på toppen

Der er koldere og mere blæsende oppe i højderne. Det gælder også på Copenhill. Med mindre det er sommer og solskin, så sørg for at klæde dig varmt og vindtæt på. Om vinteren kan du med fordel anvende lag-på-lag-princippet, som du kan læse om i denne guide til valg af skitøj.

Sådan undgår du at køre baglæns på liften

De tre tæppelifter på den nederste halvdel af Copenhill er tydeligvis ikke designet til brug nær silikoneindsmurte plastikmåtter.

Silikonen gør tæppeliftens gummibelægning så glat, at du glider baglæns de steder, hvor tæppeliften er stejlest.

Skiløbere kan undgå problemet ved at sætte skistavene bag bagskiene. Snowboardere er nødt til at klikke begge støvler af boardet, når de skal op igen.

Det er ikke gratis

Som førstegangsbesøgende på Copenhill skal du betale i alt 620 kroner for liftkort og skileje i 2 timer. Børn slipper 50 kroner billigere.

I Vallåsen i Sverige betaler du under 500 kroner for en hel dags skiløb på rigtig sne.

Copenhill vinder på “snesikkerhed”, bekvemmelighed og kort transporttid, men ikke på prisen.

Der er heldigvis penge at spare, hvis du køber et fordelskort eller årskort.

Se alle priser og læs mere om skiløb på Amager Bakke her

Copenhill Amager Bakke

Copenhill / Amager Bakke

Menu