Ski Goggles – Gode råd før du køber

Forside » Skiudstyr » Ski Goggles

Ski Goggles

Se goggles hos AktivVinter.dk | Skisport.dk

Hvad er forskellen på skibriller og goggles?

Skibriller tillader typisk lys, luft og sne at trænge ind rundt om brilleglassene, mens goggles slutter tæt til og forhindrer naturens elementer i at nå ind til dine øjne.

I solskinsvejr er et par klassiske solbriller eller et par almindelige skibriller en passende beskyttelse for dine øjne.

Men hvis du har prøvet at stå på ski i blæsevejr eller snestorm, så ved hvorfor et par gode goggles også er en nødvendig del af dit skiudstyr.

Læs også resultatet af vores test af fire populære ski goggles.

Gode goggles giver godt skiløb

Når du står på ski, så er det vigtigt at beskytte dine øjne mod det kraftige sollys og de farlige UV-stråler, men samtidig sikrer et par gode skigoggles også et godt udsyn, når vejret ikke viser sig fra sin bedste side.

Når det er slud eller snevejr, så sikrer et par beskyttende skigoggles, at du kan se pisten og dens konturer, når dine skikammerater uden skibriller eller goggles må stå på ski med snefnugene piskende ind i øjnene.

Billige goggles er ikke altid gode

Du skal dog være varsom, når du går på jagt efter dine nye skigoggles. Som i mange andre af livets sammenhænge er der sammenhæng mellem pris og kvalitet. Billige goggles er med andre ord ikke nødvendigvis det samme som gode skigoggles.

Hvis du ønsker et par moderne goggles, der ikke dugger til og er robuste nok til at klare dine skistyrt, så forvent en pris på mindst
300-400 kroner.

Goggles som koster mindre er typisk af dårlig kvalitet, med mindre du har fundet et tilbud på goggles (fra slutningen af februar og cirka en måned frem kan du typisk købe skigoggles på udsalg eller tilbud, fordi skiforretningerne ønsker at tømme lageret, inden skisæsonen er helt ovre.)

Se godt ud med designer goggles

Hvis det kunstneriske indtryk også er vigtigt for dig, når du skal på skiferie, så får du her lidt inspiration til smarte designer goggles, der ikke kun beskytter dine egne øjne, men også giver skiløberne omkring dig noget smukt at kigge på.

Goggles til børn

Når du tager dine børn med på skiferie, er det dit ansvar, at de aldrig står på ski uden gode børnegoggles.

Børnenes øjne er mere sårbare end dine og da børn generelt er mindre opmærksomme på at undgå solens skarpe stråler, bør dit skiferiebudget også inkludere en post, der hedder “skigoggles til ungerne”, hvis ikke modellen fra sidste år kan bruges.

Gode goggles til børn behøver dog ikke koste en bondegård.

Eksempelvis kan et par fornuftige børnegoggles købes for cirka 200 kroner her

Populære mærker

Ofte stillede spørgsmål og svar om goggles

Spørgsmål: Hvilken farve linser skal jeg vælge til mine goggles?

Det rigtige svar afhænger af, hvordan du forventer at bruge dine goggles. Orange linser er et godt all-round valg, da du dermed både opnår en del af de gule linsers høje kontrasteffekt, men samtidig lukker mere lys ude.

Spørgsmål: Findes der specielle goggles til folk med briller?

De fleste større producenter af goggles laver såkaldte OTG (“Over The Glasses”) modeller. OTG goggles kan som navnet antyder bæres over et par almindelige briller med styrke. Eksempler: Oakley Canopy, Uvex Uvision Variotronic og Uvex Uvision Eletric goggles. Der findes også enkelte OTG goggles til børn, eksempelvis Demon Flat Junior.

Spørgsmål: Hvilke goggles er bedst til skiløb i nedsat sigtbarhed?

Hvis du ønsker goggles, der er gode til skiløb i snevejr eller tåge, så bør du vælge en model med kontrastforbedrende linser. De enkelte mærker har deres egne betegnelser, men ofte vil en gule linse vil optimal, da det som udgangspunkt er den farve linse, der skaber de skarpeste kontraster i nedsat sigtbarhed. Du skal dog være opmærksom på, at goggles med gule linser samtidig er de goggles som slipper mest lys igennem linsen. Dermed er goggles med gult “glas” ikke optimale i høj solskin.

Spørgsmål: Hvordan undgår jeg dug i mine goggles?

Der findes desværre ikke en mirakelkur mod dug i goggles, men hvis du ønsker at undgå problemer med en våd og sløret linse, så vælg goggles med dobbeltglas (2 lag plastic). Goggles med dobbeltlinse kan også dugge, men to-lags linsen fungerer reelt som en slags termorude og hjælper dermed med at undgå dug i goggles. Det er også vigtigt, at der er god ventilation i dine nye goggles. God luftcirkulation hjælper også med at fjerne dug på indersiden af skibriller. Derimod har “anti-fog” behandling ofte kun en begrænset effekt på problemer med duggede goggles. Anti-dug behandlingen er primært et salgs- og marketingtrick.

Spørgsmål: Beskytter alle goggles mod UV-stråler?

Det er forbudt at sælge solbriller, skibriller eller goggles i Europa, hvis de ikke beskytter 100% mod ultraviolette stråler. Hvis du køber goggles i en dansk eller europæisk butik, så kan du trygt regne med, at dine øjne er effektivt beskyttet mod solens UV-stråler. Der har tidligere været enkeltstående tilfælde, hvor billige goggles importeret fra Fjernøsten ikke har opfyldt kravene til 100% UV-beskyttelse. Heldigvis er Sikkerhedsstyrelsen generelt ret hurtige til at tage action, når forbrugere eller andre forhandlere anmelder det.

Hvis du gerne vil have nye skiferietips tilsendt hver måned, så tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

Menu