Guide: Skirejser med fly

Se skirejser med fly hos Danski | Højmark | Nortlander | Onlineski | SKILINK.dk | Slopetrotter | Sunweb

Her kan du læse, hvorfor skirejser med fly ofte er det bedste valg, når du drømmer om sne, sol og skiløb. Du får også seks eksempler på skisportssteder, der ligger tæt på en lufthavn og syv gode råd om skirejser med fly.

Fem fordele ved skirejser med fly

 • Mest tid på ski på færrest feriedage. Flyv eksempelvis fra Danmark onsdag aften og hjem søndag aften, og få fire hele dage på ski på blot to feriedage.
 • Nemt og komfortabelt. En kort flyvetur og et par timers transfer er sjovere end en 12 timers køretur gennem Tyskland.
 • Flyet er den eneste fornuftige transportform, hvis du gerne vil på skiferie i Frankrig. Kør-selv skiferie til eksempelvis Val Thorens eller Alpe d’Huez er en meget trættende affære.
 • Da ingen skal køre selv, kan alle starte skirejsen med en Jägermeister i lufthavnen.
 • En skirejse med fly er billigere end kør-selv skiferie, hvis I kun er to, som skal af sted.

Gode skiområder til skirejser med fly

Når du vælger at flyve på skiferie, er afstanden fra Danmark til skisportsstedet mindre vigtig, end når du kører i bil eller bus. Til gengæld har afstanden fra nærmeste lufthavn til skisportsstedet større betydning.

Her er seks gode skiområder og indkvarteringsmuligheder, som ligger mindre end to timers kørsel fra nærmeste lufthavn.

 • Alpe d’Huez – 75 minutters kørsel fra Grenoble lufthavn (GNB). Bo eksempelvis på Danskis eget  Hotel Le Refuge.
 • Val Thorens – Under 2 timers kørsel fra Chambéry Lufthavn (CMF). Bo eksempelvis på ski-in/ski-out hotellet Bel Horizon.
 • Bad Gastein – Højest 1,5 times kørsel fra Salzburg Lufthavn (SZG). Bo eksempelvis på  Hotel Krone, som ligger i gåafstand fra togstationen og den store gondollift.
 • Wagrain – En lille times kørsel fra Salzburg Lufthavn (SZG). Bo eksempelvis på Hotel Tatzlwurm, som ligger et sneboldkast fra pisten.
 • Schladming – Cirka fem kvarters kørsel fra Salzburg Lufthavn (SZG). Bo eksempelvis på det lækre og centralt beliggende Hotel Planai.
 • Val Gardena – 50 kilometer og 60 minutter fra Bolzano Lufthavn (BZO) – Bo eksempelvis på Hotel Solaia i centrum af hyggelige Sëlva di Val Gardena.

Skirejser til Alperne med fly

Uanset om du helst vil på skiferie i Østrig, Frankrig eller Italien, er det nemt at finde skirejser med fly hos de største danske skirejsebureauer.

Skirejser til Østrig med fly

Skirejser med fly - Østrig

Wagrain, Østrig // Foto: Skiferietips.dk

Alle de store danske skirejsebureauer tilbyder pakkerejser med fly til skiområder i Østrig. Både Danski, Nortlander, Højmark, Slopetrotter og Sunweb har populære østrigske destinationer med på flyrejseprogrammet.

Skiglade danskere, der gerne vil på skiferie i eksempelvis Wagrain, Saalbach og Bad Gastein kan flyve fra enten Kastrup eller Billund til lufthavnen i Salzburg eller Innsbruck. I de mest populære skiferieuger er det også muligt at booke skirejser med fly til Østrig fra Aalborg Lufthavn.

Se skirejser med fly til Østrig hos Danski | Højmark | Nortlander | Onlineski | SKILINK.dkSlopetrotter | Sunweb

Skirejser til Frankrig med fly

Skirejser med fly - Frankrig

De 3 Dale, Frankrig // Foto: Skiferietips.dk

Hvis du gerne booke skirejse med fly til Frankrig, så er Danski, Nortlander og Sunweb de tre skirejsebureauer, som har det største udvalg af destinationer og flyafgange. Skirejser til Frankrig er ikke på programmet hos Højmark og Slopetrotter.

Du kan booke skirejser til Frankrig med fly med afgang fra København og Billund. Oftest flyver du til enten Chambéry lufthavn (CMF) eller Grenoble lufthavn (GNB). Begge lufthavne er små og der kan være trængsel omkring bagagebåndet ved ankomst.

Nogle skirejser til Frankrig med fly er dog via lufthavnen i Genève (GVA). Skirejser med fly via Geneve er ofte lig med længere transfertid (mindst én time ekstra), men til gengæld er faciliteterne ved ankomst og afrejse væsentlig bedre.

Du kan selv booke direkte rutefly til Genève. Der er IKKE direkte rutefly til lufthavnene i Chambéry og Grenoble.

Se skirejser med fly til Frankrig hos Danski | Nortlander | SKILINK.dk | Sunweb

Skirejser til Italien med fly

Skirejser med fly - Italien

Val Gardena, Italien // Foto: Skiferietips.dk

Skirejser med fly til Italien er på programmet hos både Danski, Nortlander, Højmark, SKILINK og Slopetrotter.

Fra Verona til Canazei er der cirka tre timers transfer, mens det desværre tager næsten fire timer at køre til Livigno fra Innsbruck, der er den lufthavn som de fleste danske skirejsebureauer anvender, når skigæster til Livigno helst vil rejse med fly.

Hvis du gerne vil flyve på skiferie i Italien, så overvej at vælge Val Gardena som destination. Skiområdet er stort og smukt, maden er god og billig, det er nemt at finde indkvartering nær pisten, og der er kun to timers kørsel fra Innsbruck lufthavn til Val Gardena. Du kan bestille pakkeskirejser med fly til Val Gardena hos Nortlander.

Se skirejser med fly til Italien hos Danski | Højmark | Nortlander | SKILINK.dk | Slopetrotter

Du kan flyve fra følgende lufthavne

Skirejser med fly fra Kastrup (CPH)

Når du ønsker at booke en skirejse fra København med fly, er der frit valg blandt alle de mest populære skiferiedestinationer. Uanset om du booker skirejsen fra København via et dansk skirejsebureau eller booker rutefly, transfer og ophold separat, er der mange daglige afgange fra Kastrup til lufthavne nær skisportssteder i både Østrig, Italien og Frankrig.

Tjek udvalget hos skirejsebureauet, eller book selv flybilletter via Momondo.dk.

Skirejser med fly fra Billund (BLL)

Udvalget af skirejser med fly fra Billund er næsten ligeså stort som det sjællændere har adgang til via Københavns Lufthavn i Kastrup.

Alle større danske skirejsebureauer tilbyder skirejser med fly fra Billund Lufthavn. Der flyves både i weekenden og midt på ugen. I “gamle dage” risikerede chartergæster fra Billund en mellemlanding i København, men heldigvis er direkte fly fra Billund til en lufthavn nær skiområdet nu standard hos alle skirejsebureauer, der arrangerer skirejser med fly fra Billund Lufthavn.

Skirejser med fly fra Aalborg (AAL)

Skiglade nordjyder starter ofte deres skirejse med en køretur til lufthavnen i Billund, men flere danske skirejsebureauer er begyndt at tilbyde skirejser fra Aalborg med direkte charterfly til destinationer i Østrig og Italien.

Desværre er det fortsat kun i enkelte uger i højsæsonen, at der er mulighed for at booke skirejse med fly fra Aalborg til enten Salzburg eller Innsbruck.

Læs mere om skirejser fra Aalborg Lufthavn på denne side på Onlineski.dk eller denne side på Hojmark.dk.

Skirejser med fly i uge 7

Det er dyrt at booke skirejse med fly i uge 7, og du skal være hurtigt ude, da både flysæder og indkvartering forsvinder lige så hurtigt som uberørt puddersne på en solskinsdag.

Skirejser i uge 7 med fly finder du billigst, hvis du vælger en destination, der kun har en lille andel danske gæster. Hvis du ønsker at booke skirejse med fly til Østrig i uge 7, så overvej eksempelvis Schladming frem for Wagrain.

Priserne bestemmes af udbud og efterspørgsel. Der er mange danske forældre, som gerne vil holde skiferie i Wagrain i uge 7. Det får priserne til at stige. I Schladming er efterspørgslen fordelt på mange andre nationaliteter, som også holder skolevinterferie på andre tidspunkter.

Korte skirejser med fly

En kort skirejse med fly er en perfekt løsning til dig, der gerne vil klemme en ekstra skiferie ind i en travl kalender. Ved at vælge flytransport udnytter du dine feriedage bedre, og får mere skiløb for færre feriedage.

Alle de større danske skirejsebureauer tilbyder nu korte skirejser med fly til destinationer i Østrig og Frankrig.

Prisen pr. times skiløb bliver dog højere, da udgifter til flytransport og transfer gør, at korte skirejser med fly bliver forholdsmæssigt dyrere, end når du vælger en hel uges skirejse med fly.

Find korte skirejser med fly hos Danski | Højmark | Nortlander | Slopetrotter | Sunweb

Transfer fra lufthavn til skisportssted

Når du booker en skirejse med flytransport hos et dansk skirejsebureau, er transporten fra lufthavn til skisportssted ofte en del af prisen.

Uden for lufthavnen holder der en bus klar, som kører dig og de øvrige flygæster fra lufthavnen til destinationen.

Skirejsebureauerne oplyser om transfertiden fra lufthavn til skisportssted på hjemmesiden eller i din rejsebekræftelse.

Den oplyste transfertid indeholder dog normalt ikke ventetid på bagage eller den tid, som det tager for guiderne at få indfanget dig og de øvrige gæster, og få jer ombord i bussen.

Der er altid en af dine skirejsefæller, som er tørstig eller rygetrængende.

En god portion tålmodighed er derfor nyttig, når du er ankommet til lufthavnen og blot venter på øjeblikket, hvor du kan klikke skiene på og svinge ned ad pisten.

Hvis du har købt flybilletterne direkte hos flyselskabet og selv har booket indkvartering på destinationen, skal du selv arrangere transport fra lufthavn til hotel eller lejlighed.

Fra alle lufthavne i eller nær Alperne kører der shuttlebus eller taxa til de mest populære skiområder.

Hvis I er mindst tre, der rejser sammen, er en lejebil dog ofte den billigste og mest fleksible løsning, når I skal transportere jer selv og jeres bagage fra lufthavnen til sneen.

På RentalCars.com kan du se de billigste priser på billeje i lufthavnene i Grenoble (GNB) | Chambéry (CMF) | Torino (TRN) | Genève (GVA) | Bolzano (BZO) | Salzburg (SZG) | Innsbruck (INN)

Pris for transport af ski og skistøvler

Transport af ski, skistøvler og andet skiudstyr kan være en bøvlet affære. Især når du flyver på skiferie.

Reglerne for transport af dit skigrej er forskellige fra skirejsebureau til skirejsebureau, og fra flyselskab til flyselskab. Tjek selskabets vilkår, før du booker.

Hvis du ikke har anden håndbagage med end skistøvler, kan du ofte få lov til at tage støvlerne med som håndbagage.

Transport af ski (og skistave) skal bookes på forhånd. Forvent at betale mindst 500 kroner (250 kroner pr. vej) for transport af et sæt ski og skistave.

Syv gode råd om skirejser med fly

 • Hvis du vælger fly, der flyver om aftenen, får du mere for dine alt for få feriedage. På mange destinationer kan du stå på ski indtil cirka kl. 15.00 og alligevel nå et sent fly hjem til Danmark samme aften.
 • Du bør booke din skirejse med fly så tidligt som muligt. Det er typisk skirejserne med fly, der bliver udsolgt først. Restpladser og afbudsrejser er oftest kun tilgængelige med bustransport eller som kør-selv skiferie.
 • Det er altid irriterende at blive forsinket eller misse et “connecting flight” i forbindelse med en mellemlanding. Når sneen venter, er ventetiden næsten ubærlig. Vælg derfor direkte flyforbindelser og undgå mellemlandinger. Dermed minimerer du risikoen for forsinkelser og forsinket/forsvunden bagage.
 • Tjek flyselskabets eller skirejsebureauets vægtgrænser og regler for bagage, inden du pakker. Fly til lufthavne nær skisportssteder er ofte lastet til grænsen, og flyselskaberne er derfor ekstra strikse med vægten i forbindelse med indtjekning af bagage.
 • Et par støjreducerende høretelefoner og en tablet med underholdning, der også er tilgængeligt off-line, får ventetid og flyvetid til at føles kortere. Et par QuietComfort-høretelefoner fra Bose er altid en del af min skiferiebagage og fortjener helt klart en anbefaling.
 • Sørg for at have ekstra proviant med i håndbagagen i tilfælde af forsinkelser. Flyet kan være forsinket eller transferbussen kan nå senere frem end forventet p.g.a. sne på vejen op til skisportsstedet.
 • Hvis du nemt bliver køresyg, så husk at tage en køresygepille inden køreturen fra lufthavn til skisportssted. Vejen frem og op til skisportsstedet er ofte snoet.

Skirejser med fly – Spørgsmål og svar

Charterfly eller rutefly – Hvad er billigst?

Selv hvis du finder de billigste flybilletter via Momondo.dk og arrangerer transfer fra lufthavnen til skisportsstedet på egen hånd, er de samlede udgifter til transport omtrent de samme, uanset om du vælger charterfly via et dansk skirejsebureau eller rutefly hos eksempelvis SAS, Norwegian eller Lufthansa.

Du bør derfor vælge den løsning, som passer dig bedst og giver dig mest tid på ski.

Hvad koster skirejser med fly?

En skirejse med fly koster typisk cirka 2.500 kroner mere end en skirejse, der købes som kør-selv skirejse. Prisforskellen på en skirejse med fly og en skirejse med bus er 1.000-1.500 kroner. Flytransport er dyrest.

Læs også: Fly eller bil – Hvad er billigst?

Hvornår er det billigst at flyve på skiferie?

Hvis du gerne vil på billig skiferie med fly, er det en fordel at rejse i lavsæsonen. I januar måned samt først og sidst på sæsonen (første halvdel af december samt efter uge 10) er det ofte nemmest at finde billige skirejser med fly til populære destinationer i Alperne.

Er der børnerabat på skirejser med fly?

De fleste danske skirejsebureauer tilbyder børnerabat på skirejser med fly. Det er dog ikke selve flytransporten, der gives rabat på. Dine børn får kun rabat på ophold og liftkort. Hvis dine børn skal have eget sæde i fly og transferbus, betales der fuld pris. Eneste undtagelse er rutefly, hvor flybilletter til børn i nogle tilfælde kan købes med 20-30% rabat.

Hvordan finder jeg de billigste flybilletter?

Flybilletter til lufthavne i Alperne kan enten købes hos danske skirejsebureauer (prisen er typisk 2.500-3.000 kroner inklusiv transferbus tur/retur) eller direkte hos flyselskaberne (priserne ligger på 800-1.500 kroner for en returbillet, eksklusiv taxa/shuttlebus/lejebil). Du kan finde flyafgange og sammenligne priser på hjemmesiden Momondo.dk.

Hvordan finder jeg den billigste lejebil?

Det er en sand jungle at finde den laveste pris på lejebil til din skiferie. Der er ofte store forskelle på prisen for billeje, fra lejebil til lejebil og fra biludlejningsselskab til biludlejningsselskab. En stor lejebil kan være billigere end en lille lejebil, og store biludlejningsfirmaer som Hertz eller Sixt kan være billigere end de små lokale biludlejere. Du kan finde biludlejningsselskaber og sammenligne billejepriser på hjemmesiden RentalCars.com.

Hvordan finder jeg billig indkvartering?

På nogle destinationer kan der være penge at spare på indkvarteringen, hvis du selv booker hotel eller lejlighed direkte via hjemmesider som Hotels.com og Booking.com.

Du skal dog være opmærksom på, at begge hjemmesider ofte overdriver, når overnatningsstedets fortræffeligheder beskrives og underdriver, når afstanden til nærmeste skilift oplyses.

Hvis du vælger at booke hotel eller lejlighed på egen hånd, så husk at tjekke betalings- og afbestillingsvilkår.

Nogle steder skal du betale hele beløbet allerede ved bestilling, og uden mulighed for refusion. Andre steder (typisk på hoteller) kan du afbestille gratis helt frem til 24 timer før planlagt ankomst, når du booker via Hotels.com eller Booking.com.

Se skirejser med fly hos Danski | Højmark | Nortlander| Onlineski | SKILINK.dk | Slopetrotter | Sunweb

Menu