Billig SkiferieFind billig skiferie hos Danski | Højmark | Nortlander | OnlineSki.dk | Team Benns Ski | Thinggaard | Slopetrotter | SNE & SNÖ | SnowTrex.dk

Skiløb på økonomiklasse

Hvis budgettet er stramt og du elsker skiferie, kan du her læse god råd om, hvordan du sikrer dig selv en god og billig skiferie.

Lavsæson = Lavpris

Hvis du lægger din vinterferie udenfor højsæsonen, har du mulighed for at spare mange penge.

Fravælg perioderne omkring jul/nytår, uge 7/8 og påske, hvor de danske skirejsebureauer har nemt ved at sælge rejserne og derfor ikke behøver at sætte priserne lavt.

De billigste skiferier finder du oftest i ugerne 2 til 5.

Kør selv og spar penge

Uanset om du ønsker at holde skiferie nordpå eller sydpå, så er bilen et oplagt og billigt transportmiddel, men dog kun hvis du kan fylde bilen op.

Regnestykket for transport i egen bil til Østrig kan se sådan her ud:

Danmark – Østrig (tur/retur): 2.500 kilometer
Benzin: 2.500 kroner
Slid/værditab: 2.500 kroner
I alt: 5.000 kroner.

Hvis I er 4 personer om at dele udgiften, så slipper I med 1.250 kroner pr. snude.

Billigste bustransport til alperne hos danske skiarrangører ligger typisk omkring 1.500 kroner for en returbillet – og så er rejsetiden ofte 4-5 timer længere med bus end med egen bil.

Hvis du eller en af dine rejsekammerater har adgang til firmabil, giver det en endnu billigere skiferie.

Billig indkvartering i lejlighed

Den billigste indkvarteringsform til skiferie er en lejlighed og der er ofte mange muligheder at vælge imellem, især hvis du booker allerede om efteråret. Det er nogle gange billigst at booke din indkvartering udenom skirejsebureauet og direkte hos en online formidler af ferielejligheder som eksempelvis Snowtrex.dk.

Vær blot opmærksomhed på, at rejsegarantifonden kun dækker dit tab ved eksempelvis konkurs, hvis du har købt en pakkerejse.

Vælg et billigt skisportssted

Der findes dyre skisportssteder og der findes billige skisportssteder. Lad være med at tage til Østrig og Frankrig, hvis du ønsker en billig skiferie. Derimod er Italien, Tjekkiet og Bulgarien oplagte rejsemål til billige skiferier. I Italien nyder Livigno godt af sin særlige skattestatus og generelt er prisniveauet lavt overalt i Tjekkiet og Bulgarien.

Udnyt book tidligt rabatter

Mange danske skirejsebureauer forsøger at lokke kunder til ved at tilbyde rabat på skiferie, hvis det bookes tidligt. Typisk kan du spare 200-300 kroner pr. person ved at booke skiferien inden eksempelvis 15. september eller 1. oktober.

Bestil afbudsrejser eller restpladser

Hvis du ikke nåede at booke en billig skiferie tidligt, kan du i stedet vælge at vente til sidste øjeblik. Usolgte skirejser sættes billigt til salg i de sidste dage op til afgang. Skiarrangørerne kan ikke lægge usolgte rejser på lager, så de har naturligvis en interesse i at få fyldt alle sæder og sengeplader op, også selvom de skal give et stort afslag i forhold til skikatalogets pris. Det svinger meget, hvor mange billige skirejser, der er til salg, men især i lavsæsonen kan du komme billigt af sted på skiferie på den måde. Især hvis du ikke er kræsen med skisportssted eller indkvarteringsform.

Læs mere om afbudsrejser her

Arrangér en gruppeskirejse og kom selv gratis med

Hvis du er villig til at arbejde for det, kan du få en meget billig eller helt gratis skiferie. Det forudsætter blot, at du samler en gruppe på 12-15 skigæster og at det er OK med dem, at du selv scorer den frirejse som skirejsebureauet typisk uddeler for eksempelvis hver 12 fuldt betalende skirejsende.

De enkelte skirejsebureauer har dog forskellige regler for grupperabat og tildeling af frirejser, så tjek med bureauet, før du begynder at glæde dig over din billige skiferie.

Læs mere om gruppeskirejse her